Cupa Romaniei

CFR Cluj si Universitatea Craiova isi disputa Supercupa Romaniei. Vedeti aici toate detaliile

Castigatoarele celor doua trofee puse in joc sezonul precedent in fotbalul romanesc deschid oficial noul sezon prin Supercupa Romaniei.

Cotele oferite de CASA Pariurilor
CFR Cluj - 2.55 | Egal - 3.10 | Universitatea Craiova - 3.10

Un trofeu pe care ambele formatii doresc sa-l cucereasca. Spre deosebire de CFR Cluj, formatie care a castigat de patru ori Supercupa Romaniei, Universitatea Craiova n-a pus niciodata mana pe acest trofeu.

In 2018, oltenii ratau Supercupa Romaniei chiar pe teren propriu intr-un meci cu CFR Cluj, castigat de ardeleni, scor 1-0.

CFR Cluj a obtinut Supercupa Romaniei in ultimele doua editii, 2018 si 2020, ultima oara la loviturile de departajare cu FCSB, dupa 0-0 in 90 de minute.

In Supercupa Romaniei nu se disputa prelungiri in caz de egalitate la finalul timpului regulamentar.

La fel vor sta lucrurile si sambata seara pe Arena Nationala din Bucuresti, o partida arbitrata de Adrian Cojocaru si care se va disputa cu spectatori in limitele impuse de organizatori: jumatate din capacitate cu oameni vaccinati impotriva covid, sau care prezinta un test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau care fac dovada ca au trecut deja prin boala.

Pentru CFR Cluj meciul din Supercupa are loc intre partidele cu Borac Banja Luka din primul tur preliminar al Champions League.

De aici si declaratia lui Marius Sumudica, antrenorul campioanei, care a spus ca ar prefera sa continue in Champions League decat sa castige Supercupa, daca ar fi pus sa aleaga intre cele doua obiective.

“Pe mine ma intereseaza calificarea in Champions League, sa am echipa proaspata. Va fi extraordinar de greu la Banja Luka. Sunt un antrenor caruia ii plac trofeele.

“E clar ca mi-as dori sa castigam Supercupa, dar daca va fi sa aleg as alege sa ma calific in Champions League si sa pierd Supercupa, dar niciodata nu-mi voi pregati jucatorii in acest sens”, a declarat Marius Sumudica.

De cealalta parte, Marinos Ouzounidis a spus ca este pregatit pentru orice scenariu, inclusiv pentru loviturile de departajare.

“Va fi un meci greu pentru noi. Sunt campionii Romaniei. Noul lor antrenor nu a schimbat prea mult. Pentru mine punctul lor forte e mentalitatea.

“Sunt sigur ca suntem pregatiti pentru meciul de maine. Suntem intr-un moment bun.

“Sper sa castigam in cele 90 de minute, dar trebuie sa ne gandim la toate scenariile. Desigur, am luat si loviturile de la 11 metri in calcul”, a declarat tehnicianul grec de la Universitatea Craiova.

Echipele probabile

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Bouhenna, Cestor, Camora - Rodriguez, Tahiri - Costache, Deac, Paun - Debeljuh.

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Vladoiu, Gaman, Constantin, Vatajelu - Nistor, Mateiu, Cicaldau - Campanu, Koljic, Ivan.



CFR Cluj si Universitatea Craiova isi disputa Supercupa Romaniei. Vedeti aici toate detaliile