Cupa Romaniei

CFR Cluj si Craiova deschid sezonul cu Supercupa Romaniei

Sursă foto: facebook.com/CupaRomaniei

Vacanta de vara a luat sfarsit pentru fotbalul romanesc si, dupa intrarea in Europa League a celor de la Viitorul, sezonul intern este prefatat de Supercupa Romaniei, duelul care le aduce fata in fata pe campioana CFR Cluj si U Craiova 1948 Club Sportiv, echipa care a cucerit Cupa Romaniei sezonul precedent.

Supercupa se joaca la Craiova, stadion ales de FRF inainte ca oltenii sa castige Cupa Romaniei. Un meci anuntat cu casa inchisa, stiuta fiind pasiunea fanilor craioveni pentru meciurile cu trofee in joc.

Chiar daca pe hartie nu sunt considerati gazde in aceasta partida, cei de la U Craiova pornesc, fara doar si poate, cu avantajul terenului propriu si mai ales cu sustinerea miilor de suporteri in spate.

Va fi meciul cu numarul 13 pentru echipa lui Devis Mangia pe noul stadion din Banie, acolo unde Craiova a pierdut o singura data pana acum, cu FCSB in penultima etapa din playoff-ul editiei precedente de campionat. Oltenii au opt victorii si trei remize in celelalte meciuri, cu un golaveraj de 24-9.

Vedeti aici cotele oferite de Baumbet pentru Supercupa Romaniei

CFR Cluj a vizitat in doua randuri OZN-ul din Banie si nu a castigat niciodata pe noua arena a Craiovei. In sezonul regulat s-a impus Craiova, cu 2-1, pentru ca in playoff sa fie 0-0.

Pentru CFR Cluj vara a adus numeroase schimbari la nivelul bancii tehnice si a lotului de jucatori. Edi Iordanescu a preluat echipa dupa plecarea lui Dan Petrescu in China, iar misiunea acestuia este de a apara titlul in Liga 1 Betano si sa califice echipa in grupele unei competitii europene, ceea ce pare misiune imposibila.

CFR l-a pierdut in aceasta vara pe Kevin Boli, dar i-a pastrat pe George Tucudean, Bilel Omrani, Culio si Ciprian Deac, pentru a-si intari lotul cu croatul Mate Males, maghiarul Adam Lang si camerunezul Robert Tambe.

Craiova a ramas fara trei jucatori de baza sezonul precedent, Alexandru Baluta plecat la Slavia Praga, Gustavo cedat in China si Vladimir Screciu transferat in Belgia la Genk. Alexandru Cicaldau de la Viitorul si portarul italian Mirko Pigliacelli sunt principalele achizitii ale Craiovei.

Echipele probabile la Supercupa

Stiati ca…

Este pentru prima data cand o echipa din Craiova ajunge sa dispute Supercupa Romaniei.

CFR Cluj a mai bifat patru prezente in Supercupa Romaniei, reusind sa castige trofeul in doua randuri: 2009 si 2010



CFR Cluj si Craiova deschid sezonul cu Supercupa Romaniei