Cupa Romaniei

CFR Cluj castiga Cupa si face eventul

CFR Cluj a castigat pentru a treia oara Cupa Romaniei, dupa ce a invins in finala, la lovituri de departajare pe FC Vaslui, scor 5-4, Milisvaljevic fiind singurul jucator care a ratat penalty-ul. Intrati pe forum si comentati meciul si performanta celor doua echipe, sau aici pentru a acorda note jucatorilor.
Daca in campionat partida din tur de la Vaslui a fost castigata de moldoveni, iar in retur la Cluj-Napoca, meciul s-a terminat printr-o remiza alba, si finala Cupei Romaniei s-a desfasurat sub semnul echilibrului.

Cele doua echipe au aratat un joc frumos, dar putin crispat, fara sa-si asume un risc prea mare prin jocul ofensiv. Cu toate acestea, prima repriza, desi s-a incheiat fara gol, a adus cateva ocazii de ambele parti.

Wesley a deschis seria ratarilor chiar in minutul 2, cand sutul sau din 25 de metri a trecut putin peste poarta lui Claro. Replica ardelenilor a venit dupa doar un minut, prin Culio, care a trimis de la marginea careului pe langa poarta. Gheorghiu a trecut si el pe langa gol in minutul 12, pentru ca Gabi Muresan sa echilibreze raportul ocaziilor la 3 minute distanta.

Pana la pauza, au mai ratat deschiderea scorului Raul Costin si Lucian Sanmartean pentru Vaslui, iar Cipri Deac, Cadu si De Zerbi au semnat si ei cate o ocazie pentru echipa deja campioana in Romania.

Repriza secunda a fost chiar si mai disputata, cele doua combatante deschizandu-se treptat pentru a face loc unui fotbal mai spectaculos. Ocaziile de gol, s-au inmultit si ele, cum era firesc, la ambele porti. Primii au ratat clujenii, pentru ca apoi sa urmeze o perioada grea pentru CFR, timp de mai multe minute Vasluiul presand in continuu poarta lui Nuno Claro. Insa portarul clujenilor a scapat fara gol la ocaziile imense ale lui Gheorghiu si Papp, in minutul 67 portarul clujenilor fiind salvat de bara la mingea trimisa cu capul de Gladstone.

In aceeasi faza de atac a vasluienilor, elevii lui Marius Lacatus au solicitat un penalty dupa ce Pavlovic a fost agatat din spate de Gabi Muresan, insa Alexandru Deaconu a lasat jocul sa continue.

Vasluienii si-au continuat evolutia buna, impunandu-si treptat ritmul de joc si amenintand din ce in ce mai clar poarta adversa. Insa nici Gheorghiu si nici Wesley nu au reusit sa-l invinga pe Nuno Claro, sutul primului fiind retinut de portar langa linie, pe cand executia lui Wesley a trecut milimetric pe langa bara din dreapta in minutul 83.

Asa cum ii sta bine unei finale, meciul a intrat in prelungiri, cele doua echipe asteptand parca in ultimele minute regulamentare ca meciul sa se prelungeasca. Mandorlini a schimbat atacul imediat dupa pauza si l-a trimis in teren pe Bud in locul lui De Zerbi.

Insa ofensiva ardelenilor a fost aproape inexistenta, cei care au facut legea in teren fiind tot vasluienii. Trupa lui Lacatus s-a dezlantuit in prelungiri, meciul jucandu-se doar la poarta lui Claro, care a scapat cu mari emotii de fiecare data, la ocaziile lui Burdujan si Wesley. De cealalta parte, doar Deac a semnat singura ocazie a clujenilor.

Vazand ca echipa sa nu are sanse de a ameninta poarta unui Haisan fara ocupatie, Mandorlini l-a aruncat in lupta in ultimele minute pe Nicolae Dica, acesta intrand in locul lui Kone, dar nu pentru a deschide jocul ofensiv al clujenilor, ci pentru a avea un om cu experienta la loviturile de departajare.

Ajuns la acest moment, meciul si-a aratat si primele momente tensionate, Marius Lacatus si elevii sai acuzand tragerea la sorti prin care s-a stabilit poarta la care se executa penalty-urile, aceasta fiind cea in spatele careia se aflau suporterii clujeni.

Milisavljevic a fost primul executant de la punctul cu var, insa acesta a ratat, Nuno Claro respingand excelent sutul la coltul din dreapta. Apoi au marcat pe rand  Gabi Muresan, Denis Zmeu, Nicolae Dica, Raul Costin, Cipri Deac, Lucian Burdujan, Cristi Bud, Wesley Lopes, capitanul clujenilor, Ricardo Cadu, fiind cel care a marcat golul decisiv care a adus victoria CFR-ului.

CFR Cluj: 1. Nuno Claro - 4. Panin, 20. Cadu, 13. Piccolo, 66. Edimar - 8. Peralta (16. Bottone '84), 6. G. Muresan, 11. De Zerbi (85. Bud '92), 19. Culio, 77. Deac - 5. Y. Kone (10. N. Dica '116). Antrenor: Andrea Mandorlini.

FC Vaslui:
81. Haisan - 20. Milanov (8. Zmeu '88), 6. Gladstone, 3. Papp, 27. Hugo Luz - 31. Gheorghiu, 30. R. Costin, 23. Pavlovici, 18. L. Sânmartean (11. Milisavljevici '46) - 80. Wesley, 9. Burdujan. Antrenor: Marius Lacatus.

Cartonase galbene: Papp '31, Pavlovici '44, Wesley '61, Burdujan '116 / De Zerbi '33, Peralta '84, Edimar '110.

Arbitri: Alexandru Deaconu (central) - Cristian Nica, Eduard Dumitrescu (asistenti) - Sebastian Coltescu (rezerva).

Observatori: Ioan Igna, Dumitru Mihalache.

La partida de la Iasi au asistat 12.000 de spectatori, între care s-au aflat aproape 5.000 de fani ai echipei vasluiene si aproximativ 2.000 de suporteri ai formatiei clujene.

Fanii clujeni au afisat un banner pe care scria "Cupa ramâne la Cluj". De cealalta parte fanii echipei moldave au afisat un banner pe care era desenata o cupa cu mesajul "Ti-am pregatit un loc la noi în vitrina". În momentul în care fanii clujeni au scandat "Poli Iasi", sustinatorii vasluieni au afisat un banner pe care scria "R.I.P - Poli Iasi".

În pauza a avut loc un joc de laser, iar prin lasere au fost prezentati cei 11 fosti fotbalisti ce au facut pare din echipa "Legedelor" care a învins, cu scorul de 3-2 (0-0), formatia "Suporterilor", miercuri, într-un meci disputat, la Iasi, înaintea finalei Cupei României.

Campioana României, CFR Cluj, a câstigat trofeul Cupei României pentru al treilea an consecutiv si a reusit al doilea event în trei ani, dupa cel din sezonul 2007/2008, când echipa era antrenata de tehnicianul Ioan Andone.

Echipa clujeana a mai câstigat trofeul Cupei României în 2008 si 2009.

Onlinesport: Irina Maxim


CFR Cluj castiga Cupa si face eventul