Cupa Romaniei

Avancronica Mioveni - Steaua. Cea mai buna aparare din Liga 2 contra unui atac lipsit de inspiratie

Unul dintre duelurile asteptate in faza optimilor din Cupa Romaniei este, fara doar si poate, cel dintre CS Mioveni si Steaua. Despre meci se vorbeste deja si pe FORUM. Istvan Kovacs din Carei va oficia la centru.

Cele doua echipe s-au intalnit intr-un amical cu putin timp inaintea tragerii la sorti pentru aceasta faza a competitiei, iar Mioveniul s-a impus pe teren propriu, cu 1-0, in fata Stelei.

Laurentiu Reghecampf a testat la momentul respectiv o formula de echipa inedita, cu atacantul Alexandru Tudorie pe postul de fundas central.

Singurul gol al partidei a fost reusit de Cosmin Nastasie, in a doua repriza, acesta aducand victoria gazdelor in fata celor aproximativ 1.500 de spectatori. 

Laurentiu Reghecampf a folosit urmatoarea formula de echipa: Stancioiu - Ovidiu Popescu, Tamas, Tudorie, Momcilovic - Bourceanu, Sulley Muniru - Jakolis, Boldrin, De Amorim - Man.  La pauza, pe teren au intrat si Gabriel Simion, Bojan Golubovic, Adnan Aganovic si Wilfried Moke, acestia inlocuindu-i pe Tamas, De Amorim, Boldrin, Bourceanu si Sulley.

Steaua nu va putea conta la meciul de miercuri seara pe atacantul bosniac Golubovic, jucator care si-a exprimat dorinta sa plece dupa ratarile din meciul cu Astra Giurgiu. Reghecampf a comentat decizia jucatorului sau aici.

"Am jucat un amical cu Mioveni pe care l-am pierdut. E o echipă de Liga a II-a care dorește să promoveze, o echipă bună, foarte bine organizată care ne-a pus probleme în acel amical. Ei își doresc foarte mult să câștige împotriva Stelei, dar trebuie să fie și posibil. Eu am încredere în jucătorii mei în continuare, iar mâine vor juca cei mai buni. Sunt realist, încercăm să punem presiune și să avem ocazii", a mai spus tehnicianul stelist despre meciul de la Mioveni.

Aparare de fier

De cealalta parte, Mioveni este una dintre cele mai vechi formatii din fotbalul romanesc in organizarea actuala. O echipa care an de an isi propune sa promoveze in prima liga si care la caderea cortinei peste prima jumatate a sezonului de Liga 2 ocupa locul sase la patru puncte distanta de pozitia care asigura prezenta la baraj.

Pentru a ajunge in optimi cei de la Mioveni au trecut de Paulesti, echipa de Liga 3, cu 2-0, iar apoi au eliminat Olimpia Satu Mare, cu 3-1.

Mioveni nu este o echipa care marcheaza foarte mult, insa propune de departe cea mai buna defensiva din Liga 2, cu doar 13 goluri primite in 19 meciuri.

Pentru Steaua, echipa care are mari probleme in a inscrie, din acest punct de vedere meciul de miercuri seara ar putea fi unul extrem de dificil.

Statistica

Mioveni si Steaua s-au mai intalnit de patru ori in meciuri oficiale si de fiecare data victoria a revenit gruparii bucurestene, ultima oara un 1-0 pe 4 martie 2012 in etapa a 19-a din Liga 1. Un singur gol a marcat Mioveniul in poarta Stelei la chiar prima intalnire oficiala, pe 7 octombrie 2010, la un 2-1 pentru Steaua in deplasare.



Avancronica Mioveni - Steaua. Cea mai buna aparare din Liga 2 contra unui atac lipsit de inspiratie