Cupa Romaniei

Astra bate Steaua si ia Cupa

La prima finala din istoria clubului, Astra Giurgiu a castigat Cupa Romaniei in fata campioanei Steaua in urma loviturilor de departajare. La finalul celor 120 de minute scorul a fost egal, 0-0. Au urmat loviturile de departajare unde Astra s-a impus cu 4-2. Varela si Pintilii au ratat pentru Steaua, in timp ce singura ratare a giurgiuvenilor i-a apartinut lui Cristescu. Meciul a fost LIVE TEXT pe Onlinesport.ro

Meciul de pe Arena Nationala a debutat cu un moment tensionat, dupa ce stelistii au sarit la gatul lui Octavian Sovre in urma unei executii neconventionale a jucatorilor Astrei.

La un corner pentru giurgiuveni, Budescu a calcat mingea pentru Yoda, care nu s-a mai oprit pana in marginea careului mic, cu un sut in plasa laterala. Initial, ros-albastrii au crezut ca Budescu a renuntat sa bata in locul lui Yoda.

La mijlocul reprizei, Bukari a fost foarte aproape sa reia periculos, din 6 metri, la o centrare periculoasa din faza fixa a lui Vincent Laban.

Cristi Tanase a continuat cu un sut imprecis (26), si unul cadrat, un minut mai tarziu, insuficient pentru a-i crea emotii lui Silviu Lung jr.

Finalul de prima repriza l-a surprins pe Reghecampf inlocuindu-l pe Daniel Georgievski, depasit in multe faze, cu Claudiu Keseru, moment in care Prepelita a fost mutat in banda dreapta a defensivei.

Echilibrul numeric s-a rupt in minutul 54, dupa ce Sanmartean a avut o intrare urata asupra lui Budescu, iar Hategan s-a vazut nevoit sa scoata cartonasul rosu din buzunarul de la spate.

Meciul a intrat in prelungiri dupa 0-0 in 90 de minute, iar Steaua a ratat o buna ocazie prin Keseru. Acesta a sutat la coltul scurt in urma unei combinatii rapide cu Piovaccari.

Egalitatea numerica pe teren a fost refacuta dupa ce Alibec a primit rosu direct in minutul 98 pentru o intrare dura asupra lui Varela. 

Mare ocazie ratata de Piovaccari in ultimul minut al primei reprize de prelungiri, sutul acestuia din interiorul careului fiind blocat de Lung.

Meciul a curs apoi spre loviturile de departajare, unde cei de la Astra au dovedit o mai mare luciditate si precizie. Laban a deschis seria cu un sut sub transversala, dupa care Keseru a egalat cu sansa. Morais a adus Astra in avantaj (2-1), iar Steaua a ratat prin Varela. Un sut de fundas retinut de Lung.

Tatarusanu a scos apoi sutul lui Cristescu, insa Astra a facut 3-1 prin Budescu, acesta avand o executie rafinata, de mare efect. A urmat ratarea lui Pintilii, capitanul Stelei, care a tras mult peste poarta, iar Yazalde a adus Cupa celor de la Astra (4-2).

Steaua: Tatarusanu - Georgievski (Keseru '44), Szukala, Varela, Latovlevici - Prepelita (Rapa '71) - Popa (Piovaccari '81), Sanmartean, Pintilii, Tanase - Chipciu. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Astra Giurgiu: Lung - Matel, Gaman, Ben Youssef, Morais - Yahaya (Cristescu '91), Laban - Yoda (De Amorim '106), Bukari (Alibec '72), Budescu - Yazalde. Antrenor: Daniel Isaila

Cartonase galbene: Georgievski '36, Prepelita '56, Szukala '88, Pintilii '105+1 / Gaman '30, Ben Youssef '64, Yazalde '83, Cristescu '91, Morais '103, Laban '117

Cartonase rosii: Sanmartean '53/ Alibec '98

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Hategan, ajutat de asistentii Octavian Sovre si Miklos Nagy si de asistentii suplimentari Istvan Kovacs si Adrian Comanescu.

Rezerva pentru arbitru de centru a fost Sebastian Coltescu, in timp ce Vasile Marinescu a fost rezerva de asistenti.

Observatori au fost Octavian Goga si Alexandru Deaconu.

Fanii stelisti au afisat urmatoarele bannere: "Belo si Prodan: Pentru noi eroi! Pentru voi gunoi"; "Noi la al 9-lea event, voi figuranti in clasament"; "Vrem un fotbal curat, nu de pariuri decapitat", "In timp ce echipele de traditie dispar, castigam campionate fara niciun adversar".

La meci au asistat 48.201 spectatori.



Astra bate Steaua si ia Cupa