Cupa Romaniei

Asa e la Craiova! Universitatea castiga Cupa Romaniei dupa 120 de minute cu Astra. Oltenii au revenit de la 1-2 in prelungiri!

Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial/

Pentru a doua oara in ultimii trei ani echipa Universitatea Craiova a castigat Cupa Romaniei. Echipa din Banie s-a impus in fata celor de la Astra Giurgiu, cu 3-2 (1-1), dupa ce la finalul celor 90 de minute tabela arata 1-1. La meci au asistat peste 1.500 de spectatori, fiind partida cu cel mai numeros public de la relaxarea masurilor impuse pe fondul pandemiei covid.

Craiova a deschis scorul prin Andrei Ivan, in minutul 14, dupa o demarcare in careu si o finalizare cu scarita peste portarul Mihai Popa.

Avantajul Craiovei a fost anulat dupa doar trei minute. Marius Constantin l-a faultat in careu pe Stahl, iar Horatiu Fesnic a aratat fara ezitare punctul cu var de la 11 metri.

Valerica Gaman a transformat pentru 1-1, cele doua echipe ajungand din nou la egalitate din minutul 17.

Partida a scazut in intensitate si s-a intrat in prelungiri, nu inainte ca Universitatea Craiova sa rateze o mare ocazie in minutul 90+2.

Cicaldau a repus mingea de la coltul terenului, iar Balasa venit din spate a reluat cu capul in forta din sase metri ratand de putin poarta.

Astra a dat lovitura in debutul prelungirilor prin Boe-Kane. A fost o pasa lunga din propria jumatate pentru Valentin Gheorghe, acesta a tras la poarta si mingea respinsa de Pigliacelli a fost reluata cu capul in poarta.

Un avantaj de care formatia din Giurgiu s-a bucurat doar sase minute. Dan Nistor a luat o faza pe cont propriu si a marcat cu un super sut de la peste 25 de metri. Bara gol pentru 2-2 in minutul 100!

Valentin Screciu a marcat golul victoriei pentru Universitatea Craiova in minutul 112 cu o lovitura de cap dupa o centrare din lovitura libera. Portarul Popa a iesit gresit pe sub minge si Screciu a indeplinit o simpla formalitate.

Universitatea Craiova obtine a doua Cupa a Romaniei in ultimii trei ani si o trimite pe Sepsi Sf.Gheorghe, a patra clasata in playoff-ul din Liga 1, la barajul pentru participarea in Conference League.

Covasnenii vor juca pe teren propriu cu invingatoarea barajului dintre Chindia si Viitorul.

In Conference League va evolua si Universitatea Craiova sezonul urmator.

Caseta tehnica

Astra: M. Popa - Hugo Sousa (Riza '68), Jovanovici, Găman, Lamanje - Boe-Kane, Canadija, Crepulja (Adeshina '118) - Stahl (Balaure '67), Krpici, V. Gheorghe (D. Gheorghe '118). Antrenor Ionuţ Badea;

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, M. Constantin (Acka '74), Bălaşa, Bancu - Mateiu (Tudorie '74), Cicâldău, D. Nistor - Cîmpanu (Camara '66, Fedele '109), A. Ivan, Baiaram (Screciu '74). Antrenor Marinos Ouzounidis.

Cartonaşe galbene: Lamanje '52, Crepulja '90+2, M. Popa '107 / Camara '103, Screciu '115, Pigliacelli '115.

Arbitri: Horaţiu Feşnic - Octavian Şovre şi Alexandru Cerei - Florin Marcu.



Asa e la Craiova! Universitatea castiga Cupa Romaniei dupa 120 de minute cu Astra. Oltenii au revenit de la 1-2 in prelungiri!