Cupa Mondiala de Fotbal

Spaniolii nu vad meciul cu Belarus, Sportfive a renuntat la 700.000 de euro

Spaniolii nu vor putea urmari la televizor partida de vineri seara, cu Belarus, din cauza ca nici un post tv nu a fost dispus sa plateasca suma ceruta de cei care detin drepturile, compania germana Sportfive. Discutiile au început de la 3 milioane de euro si s-au dus mult în jos, insuficient cât un post de televiziune iberic sa considere rentabil si de asemenea insuficient pentru ca detinatorul drepturilor sa fie gata sa vânda.

Negocierile pentru meciul Belarus - Spania au început de luni. Detinatorul drepturilor de televizare, compania germana Sportfive, s-a asezat la masa cu posturile spaniole interesante.

Pretul de pornire a fost de 3 milioane de euro, iar joi seara s-a ajuns la un punct mort. Suma oferita de postul Tele 5, singura statie cu adevarat interesata sa plateasca, de 700.000 de euro, a fost considerata prea mica de Sportfive care a spus ca o asemenea vânzare îi pune în pericol activitatea viitoare.

Sportfive era dispusa sa ofere meciul pentru o suma de sub 1 milion de euro, însa nu de 700.000. 

Sportfive a decis sa lase 700.000 de euro sa zboare pe geam decât sa îsi puna în pericol viitorul Strategie de vânzari

Tele 5 a considerat ca timpul este prea scurt pentru a gasi un sposor  pe care sa îl si promoveze cum trebuie, astfel ca a plati peste 700.000 de euro însemna pierdere.

Sportfive a cumparat drepturile de televizare pentru echipa bielorusa înainte de tragerea la sorti a preliminariilor Cupei Mondiale 2014 si a fost foarte bucuroasa de o grupa care le-a scos în drum Spania si Franta.

Partida de vineri Belarus - Spania era perla coroanei, însa Sportfive nu a putut anticipa o situatie economica atât de grea în Spania. Germanii au considerat ca este mai bine pentru afacerea lor sa piarda 700.000 de euro acum decât sa creeze un precedent periculos de a vinde un meci foarte ieftin si de a continua la fel pe viitor.

Iar viitorul are o data, 10 septembrie 2013, atunci când Franta joaca la Minsk penultimul meci din calificari. Este posibil sa se joace primul loc al grupei cu ocazia acelei partide, iar francezii nu vor fi ca spaniolii si vor decarta ca sa îsi vada echipa favorita pe sticla.

Românii vad însa Belarus - Spania, care se difuzeaza în direct pe postul local Dolce Sport 2.

Meciuri netelevizate în România

În România, în 2011, meciul din calificarile EURO 2012 jucat de echipa noastra la Tirana nu a fost televizat. Nici un post TV nu a fost de acord sa plateasca 50.000 de euro.

Nici amicalul din august în care a debutat Piturca, San Marino - România, nu a fost televizat.

În anul 2000, Azerbaidjan - România, calificari pentru EURO, nu a fost televizat, iar în 1998 ultimul meci al României din calificarile pentru Cupa Mondiala 1998, Irlanda - România de la Dublin, nu a fost nici el la tv.



Spaniolii nu vad meciul cu Belarus, Sportfive a renuntat la 700.000 de euro