Cupa Mondiala de Fotbal

Portugalia lui Ronaldo cade in moina ruseasca a lui Capello

Rusia a învins Portugalia în derby-ul Grupei F din Preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia. Ronaldo a jucat ti tular, la fel si Pepe, nume care au fost hotarate sa intre cu putin timp inainte de startu meciului.

Alexandr Kerzhakov a deschis scorul înca din minutul 6 si tabela a ramas nemiscata pâna la finalul partidei de pe Lujniki.

A fot o faza colectiva foarte buna facuta de jucatorii lui Zenit Sankt Petersburg. Fayzulin i-a trimis o pasa lui Shirokov, acesta a trimis mai departe mafistral din prima - o manevra care i-a prins pe centralii portughezi cu gura cascata. Pepe si Alves nu au avut replica, mingea a ajuns la Kerzhakov, care l-a executat pe portar in ciuda plonjonului disperat.

Cristiano Ronaldo a fost protagonistul celei mai ciudate actiuni a meciului. A primit o lovitura trimisa fara intentie de rusul Anyukov, iar arbitrul i-a facut semn sa se ridice si sa nu joace teatru, in timp ce Pepe protesta vehement incercand sa arate presupusa agresiune.

Portugalia nu a cedat si a presat pentru egalare, intr-o partida jucata pe o vreme de moina (sau cum se spune mai des la noi - ploaie mocaneasca).

Ronaldo a ratat o buna ocazie de a egala în minutul 58. Sutul capitanului Portugaliei s-a oprit în plasa laterala. El avuseze in minutul 10 o buna ocazie de gol, asa cum marcase pe Camp Nou duminica trecuta, insa de data aceasta nu mai reusit sa trimita mingea in plasa. Mingea a fost deviata de langa bara de Akinfeev.

O noua sansa pentru gazde de a-si dubla avantajul a aparut în minutul 73. Balonul a ajuns la Shirokov în marginea careului de 16 metri, dar sutul acestuia nu i-a pus nicio problema lui Rui Patricio.

Rusii nu au mai avut claritate dupa gol, insa cea mai mare ocazie a lor din meci a fost in partea a doua, un sut al lui Kokorin. Atacantul lui Dan Petrescu la Dynamo Moscova, a patruns pe un contraatac în minutul 82, l-a întors pe Bruno Alves, dar sutul sau a fost blocat de portarul lusitan.

Revolutia rusa a lui Capello care i-a lasat deja in afara echipei pe veterani ca Arshavin, Pavlyuchenko sau Zhirkov pentru a aduce sange nou incepe sa isi arate primele fruncte. Slavii au adunat noua puncte din trei partide si isi pot consolida locul 1 in meciul cu mult mai slaba Azerbaidjan.

Rusia a razbunat acel 7-1 incasat in 2004 la Lisabona in preliminariile pentru Mondialul din Germania, o partida in care tanarul Cristiano Ronaldo marca doua goluri. CR7 a jucat vineri seara partida internationala cu numarul 99 din cariera.

Portugalia a fost mult mai jos fata de ceea ce a aratat la EURO 2012, atunci cand a fost aproape sa elimine Spania. 



Portugalia lui Ronaldo cade in moina ruseasca a lui Capello