CM 2022

Surpriza de proportii la Cupa Mondiala: Arabia Saudita invinge Argentina!

Sursă foto: https://twitter.com/fifaworldcup_es/

Arabia Saudita, echipa clasata pe locul 51 in ierarhia FIFA, a revenit de la 0-1 la pauza si a invins Argentina, cu 2-1, in primul meci programat in Grupa C la Cupa Mondiala din Qatar.

Asa am trait live text meciul Argentina - Arabia Saudita

Argentina a deschis scorul prin Lionel Messi, in minutul 10, dintr-un penalty usor acordat la interventia VAR-ului.

Campioana Americii de Sud a mai avut trei goluri in prima parte, doua la Martinez si unul la Messi, toate trei invalidate pentru pozitii afara din joc.

Dupa ce n-a avut nici macar un sut pe poarta in prima repriza, sauditii au dat lovitura dupa pauza cu doua goluri intr-un interval de doar cinci minute.

Saleh Alshehri (min.48) si Salem Aldawsari (min.53) au intrat in istoria nationalei Arabiei Saudite ca marcatorii golurilor in victoria putin anticipata cu Argentina, dubla campioana mondiala si ocupanta locului trei in clasamentul FIFA.

In tentativa de a evita surpriza argentinienii s-au aruncat in ofensiva, lovindu-se insa de apararea saudita ca de un adevarat zid viu. La una dintre faze un jucator saudit a respins miraculos de pe linia portii!

Prelungirile partidei au oferit un moment horror asemanator celui din meciul Anglia - Iran, dupa ce portarul saudit si-a lovit cu genunchiul in plina figura unul dintre coechipieri. Acesta din urma a fost scos pe targa si n-a mai putut continua meciul.

Ca fapt divers, Arabia Saudita a avut cota 19.50 la victorie in meciul cu Argentina!

Argentina a abordat turneul final dupa o serie de 36 de meciuri fara infrangere si nici chiar cei mai optimisti suporteri sauditi, probabil, nu se gandeau ca favoritii lor vor reusi macar sa incurce puternica echipa sud-americana, dar minte sa si castige.

Pentru Arabia Saudita este doar a patra victorie din istorie la Cupa Mondiala, dupa 2-1 cu Maroc si 1-0 cu Belgia (1994), respectiv 2-1 cu Egipt (2018).

Un rezultat care arunca in aer calculele din Grupa C, acolo unde Mexic si Polonia se intalnesc de la ora 18:00.



Surpriza de proportii la Cupa Mondiala: Arabia Saudita invinge Argentina!