CM 2022

Scandal in numele Covid in Brazilia. Autoritatile medicale opresc derby-ul cu Argentina. Au vrut sa scoata de pe teren patru jucatori care evolueaza in Premier League (VIDEO)

Partida dintre Brazilia si Argentina din preliminariile Cupei Mondiale a fost intrerupta in minutul 7 la interventia pe teren a autoritatilor sanitare braziliene.

Acestia au incercat pur si simplu sa scoata de pe teren mai multi jucatori argentinieni care nu s-ar fi conformat regulilor anti-covid din Brazilia.

Este vorba de patru jucatori proveniti din Premier League (Emiliano Martínez, Cristian Romero, Giovani Lo Celso, Emiliano Buendía), adica din Anglia, tara aflata pe lista rosie pentru Brazilia in ceea ce priveste conditiile de calatorie in era Covid.

Martinez, Romero si Lo Celso se numarau printre titularii Argentinei in momentul intreruperii jocului. Buendia era rezerva.

Potrivit autoritatilor sanitare braziliene cei patru enumerati mai sus ar fi trebuit sa intre in carantina odata ajunsi in Brazilia pentru o perioada de 14 zile.

O scapare uriasa care a transformat acest derby sud-american intr-un imens scandal international.

Jucatorii argentinieni s-au retras la vestiare, in timp ce brazilienii au ramas pe teren in asteptarea unui deznodamant.

Imaginile televiziunii argentiniene Tyc Sports l-au aratat pe Messi fara tricoul de joc adus la discutii pe teren de Dani Alves.

"Suntem aici de trei zile, de ce faceti asta abia acum?", le-a spus Messi brazilienilor inainte de a se retrage definitiv la vestiar.

"Nu stiu ce cuvinte sa folosesc. E pacat ca o sarbatoare a fotbalului precum acest meci se incheie astfel. Nu era momentul pentru asa ceva", a declarat Lionel Scaloni, selectionerul Argentinei, pentru televiziuna TyC Sports.

CONMEBOL a anuntat suspendarea meciului de la Sao Paolo.



Scandal in numele Covid in Brazilia. Autoritatile medicale opresc derby-ul cu Argentina. Au vrut sa scoata de pe teren patru jucatori care evolueaza in Premier League (VIDEO)