CM 2022

Olanda - Argentina (vineri, 21:00). Echipele probabile si cotele FORTUNA

Sursă foto: https://twitter.com/kwamelawless/

Echipele Olandei si Argentinei lupta, vineri seara, de la 21:00, pentru un loc in semifinalele Cupei Mondiale din Qatar.

Cotele FORTUNA: Olanda 4.20| Egal 3.25| Argentina 2.25

Este a 10-a confruntare a celor doua in istorie, bilantul fiind favorabila olandezilor care au castigat patru dintre meciuri, in timp ce Argentina s-a impus in trei confruntari. Doua meciuri s-au incheiat la egalitate. E vorba chiar de ultimele doua confruntari incheiat cu 0-0 in timpul regulamentar, la Cupa Mondiala din 2006 si 2014.

Doar alte doua meciuri s-au disputat de mai multe ori in istoria Cupei Mondiale: Brazilia - Suedia (7 ori) si Germania - Argentina (7).

Din cele noua confruntari de pana acum cinci au avut la Cupa Mondiala, Argentina invingand Olanda in finala din 1978, cu 3-1, pe Estadio Monumental Antonio Vespuci din Buenos Aires in fata a peste 70.000 de spectatori.

Ultima confruntare a avut loc in semifinalele Cupei Mondiale din 2014, cand Argentina a trecut de Olanda cu 4-2 la loviturile de departajare. Louis van Gaal se afla si atunci pe banca batavilor in postul de selectioner.

Argentina a inceput cu o mare surpriza aceasta editie a Cupei Mondiale, pierzand cu Arabia Saudita (1-2). De la acest dus rece au urmat nu mai putin de trei succese pentru sud-americani, cu Mexic, Polonia si Australia in optimile de finala.

Olanda a castigat de asemenea grupa din care a facut parte si in optimi a trecut de SUA, cu 3-1. Batavii sunt neinvinsi in turneul final din Qatar.

Messi si Di Maria, respectiv Blind, Depay si De Vrij au facut parte din loturile cele doua formatii la ultima confruntare din 2014.

Echipele probabile

Olanda: Noppert; Timber, Van Dijk, Ake; Dumfries, De Roon, De Jong, Blind, Klaassen; Gakpo, Memphis.

Argentina: Martinez; Molina, Romero, Otamendi, Acuna; De Paul, Fernandez, Mac Allister; Di Maria or Gomez, Alvarez, Messi.



Olanda - Argentina (vineri, 21:00). Echipele probabile si cotele FORTUNA