CM 2022

Maroc, prima echipa africana calificata in semifinalele Cupei Mondiale. Portugalia lui Ronaldo ultima "victima" pe lista marocanilor

Sursă foto: https://twitter.com/fifaworldcup_es

Echipa Marocului a trecut de Portugalia, cu 1-0, intr-un sfert de finala disputat, sambata, pe Al Thumama Stadium.

Unicul gol al meciului a fost marcat de En-Nesyri cu o lovitura de cap, in minutul 43, acesta profitand de iesirea gresita din poarta a lui Diogo Costa.

Cristiano Ronaldo a inceput meciul din nou ca rezerva si a fost aruncat in lupta din minutul 51.

Marocanii s-au baricadat in preajma propriului careu si au reusit sa creeze un adevarat zid viu in fata atacurilor portugheze.

Ronaldo a fost aproape de gol la una dintre putinele scapari din apararea marocana, insa sutul spre coltul scurt a fost blocat de portarul Bounou.

In prelungirile partidei marocanii au fost aproape de gol pe contraatac, Aboukhlal nereusind sa-l invinga pe Costa la o faza singur cu portarul.

La ultima faza a meciului Pepe, fundasul de 39 de ani al Portugaliei, a trimis cu capul pe langa poarta din sase metri si Marocul a obtinut calificarea in semifinale.

Maroc a incheiat meciul in inferioritate numerica, Cheddira primind doua galbene in mai putin de trei minute pentru faulturi grosolane la centrul terenului.

Este pentru prima data in istoria Cupei Mondiale cand o echipa din Africa ajunge in careul de asi la turneul final.

Maroc va intalni in semifinala programata pe 13 decembrie invingatoarea din meciul Anglia - Franta, ultimul sfert de finala care se disputa, sambata, de la ora 21:00.

Caseta tehnica

Maroc: Bounou - Hakimi, El Yamiq, Saiss (Dari 57), Attiat-Allah – Ounahi, Amrabat, Amallah (Cheddira 65) – Ziyech (Aboukhlal 82), En Nesyri (Benoun 65), Boufal (Jabrane 82). Selectioner: Walid Regragui.

Portugalia: Diogo Costa – Dalot (Horta 79), Pepe, Ruben Dias, Rapahel Guerreiro (Joao Cancelo 51) – Bernardo Silva, Ruben Neves (Cristiano Ronaldo 51), Otavio (Vitinha 69) - Bruno Fernandes, G. Ramos (Rafael Leao 69), Joao Felix. Selectioner: Fernando Santos.

Cartonaşe galbene: Dari 70, Cheddira 90+1, 90+3 / Vitinha 87

Cartonaş roşu: Cheddira 90+3

Arbitru: Facundo Tello (Argentina).



Maroc, prima echipa africana calificata in semifinalele Cupei Mondiale. Portugalia lui Ronaldo ultima "victima" pe lista marocanilor