CM 2022

Japonia produce surpriza: 2-1 cu Germania! Doua rezerve au facut diferenta

Sursă foto: https://twitter.com/fifaworldcup_es

Condusa la pauza de un gol al Germaniei marcat din lovitura de la 11 metri, Japonia a luptat eroic si a intors spectaculos rezultatul, in Grupa E la Cupa Mondiala din Qatar.

Niponii s-au impus in final, cu 2-1, prin golurile marcate de Ritsu Doan si Takuma Asano, doi jucatori introdusi in echipa Japoniei dupa pauza.

Ironia pentru nemti face ca cei doi marcatori ai Japoniei sa evolueze pentru echipe de club din Germania. Doan la SC Freiburg si Asano la VFL Bochum.

Germania a deschis scorul in prima repriza prin Ilkay Gundogan dintr-o lovitura de la 11 metri, acesta bifand cel dintai gol in tricoul nationalei la un turneu final major.

Nemtii au ratat alte cateva ocazii in prima repriza, la un moment punandu-se doar problema scorului ca diferenta in favoarea Germaniei.

Schimbarile facute de selectionerul japonez in partea secunda au inclinat insa balanta, niponii castigand meciul in primul rand cu inima si spiritul de luptatori.

Germania nu depaseste complexul echipelor asiatice, dupa ce la precedenta Cupa Mondiala a parasit intrecerea dupa infrangerea suferita cu Coreea de Sud in ultima etapa a grupelor.

Pentru Japonia, echipa care n-a ratat niciun mondial de la debutul in 1998, este de departe cea mai mai victorie la turneul final.

Sa nu uitam ca in urma cu patru ani Japonia a fost eliminata in optimi de Belgia (2-3), dupa ce a condus cu 2-0.

Germania pierduse ultima oara un meci la Cupa Mondiala dupa ce marcase primul gol contra Bulgariei (1-2) in 1994.

De remarcat si aparitia lui Mario Goetze in echipa Germaniei incepand cu minutul 79. Acesta n-a mai evoluat pentru nationala din finala Cupei Mondiale din 2014, cand a marcat golul de titlu in prelungirile partidei cu Argentina de pe Maracana. Au trecut de atunci 3055 de zile!

In Grupa E se mai joaca Spania - Costa Rica de la ora 18:00.



Japonia produce surpriza: 2-1 cu Germania! Doua rezerve au facut diferenta