CM 2022

Franta si-a respectat statutul de favorita cu Australia | Giroud l-a facut uitat pe Benzema

Sursă foto: https://twitter.com/equipedefrance/

In primul meci la Cupa Mondiala, detinatoarea trofeului Franta a castigat de o maniera categorica intalnirea cu Australia, marti seara, in Grupa D.

"Cangurii" au fost cei care au deschis scorul contrar cursului jocului, in minutul 9, prin Craig Goodwin cu o reluare din interiorul careului.

La faza premergatoare golului fundasul stanga francez Lucas Hernandez s-a accidentat dupa o alunecare in propriul careu si a fost inlocuit cu fratele sau, Theo.

Franta a egalat prin Rabiot, in minutul 27, dupa o faza de la coltul terenului urmata de o centrare de pe flanc. Mijlocasul la inchidere a inscris cu o lovitura de cap.

Acelasi Rabiot, jucator care n-a prins un loc in lotul Frantei pentru precedenta Cupa Mondiala, a pasat apoi decisiv pentru golul de 2-1 marcat de Olivier Giroud, in minutul 32.

Australienii au vrut sa plece cu mingea la picior de la portar, dar au pierdut balonul in propria jumatate si francezii nu i-au iertat pentru indrazneala.

In finalul primei reprize a iesit la rampa si Kylian Mbappe cu o mare ratare. Antoine Griezmann i-a pasat decarului farncez in sase metri si Mbappe "a reusit" sa rateze singur cu toata poarta in fata la sase metri.

Partea secunda a debutat cu primul corner din meci al Australiei, dar actiunea s-a mutat rapid la cealalta poarta unde Giroud rata spectaculos dintr-o foarfeca.

Mbappe si-a trecut in cont numele pe lista marcatorilor, in minutul 67, cu o reluare de cap din centrarea lui Ousmane Dembele.

Doar trei jucatori au marcat mai multe goluri decat Mbappe la Cupa Mondiala pana sa fi implinit 24 de ani: Pele (7), Mario Kempes (6) si James Rodriguez (6). Mbappe a ajuns la cota cinci si are toate sansele sa mai marcheze la acest turneu final din Qatar.

Dupa doar un minut Giroud isi trecea in cont dubla din centrarea lui Mbappe si ajungea la cota 51 de goluri pentru nationala Frantei, egalandu-l in topul marcatorilor pe Thierry Henry.

La 36 de ani si 53 de zile Giroud a devenit cel mai in varsta jucator al Frantei la Cupa Mondiala, cel mai varstnic marcator pentru Franta la Cupa Mondiala si al doilea cel mai in varsta marcator la un turneu final, dupa camerunezul Roger Milla (38 ani si 34 de zile) in 1990.

Caseta tehnica

Franta: Lloris – Pavard (Kounde 89), Upamecano, Konate, Lucas Hernandez (Theo Hernandez 13) – Tchouameni (Fofana 77), Rabiot - O. Dembele (Coman 77), Griezmann, Mbappe – Giroud (M. Thuram 89). Selectioner: Didier Deschamps

Australia: Ryan – Atkinson (Degenek 85), Souttar, Rowles, Behich - Mooy – Goodwin (Kuol 73), McGree (Mabil 73), Irvine (Baccus 85), Leckie – Duke (Cummings 56). Selectioner: Graham Arnold

Cartonaşe galbene: Duke 55, Irvine 80, Mooy 90+5

Arbitru: Victor Gomes (Africa de Sud).



Franta si-a respectat statutul de favorita cu Australia | Giroud l-a facut uitat pe Benzema