CM 2022

Franta merge in finala Cupei Mondiale dupa 2-0 cu Maroc. Victorie fara stralucire pentru “cocosi”

Sursă foto: https://twitter.com/equipedefrance/

Detinatoarea titlului mondial s-a calificat in a doua finala consecutiva si a patra din istorie, dupa ce a trecut de Maroc, revelatia turneului final din Qatar, cu 2-0. Meciul a fost live text aici.

In fata unui public ostil francezii si-au facut meciul usor deschizand scorul dupa doar cinci minute prin fundasul Theo Hernandez, omul potrivit la locul potrivit dupa o faza creata de Griezmann.

A fost cel mai rapid gol marcat intr-o semifinala de Cupa Mondiala, de la reusita brazilianului Vava, in 1958, spun statisticile.

Marocanii au trecut foarte aproape de egalare, in minutul 10, la sutul lui Ounahi. Portarul Lloris a respins in extremis cu o mana.

Giroud a scapat singur cu portarul sapte minute mai tarziu, dar a tras cat a putut de tare in bara!

Franta isi putea dubla avantajul cu zece minute inaintea pauzei, cand Mbappe si Giroud au ratat incredibil, ultimul cu poarta goala in fata.

O alta mare ocazie ratata de marocani in finalul primei reprize, cand fundasul El Yamiq a reluat spectaculos din foarfeca, dar bara i-a salvat pe francezi.

Partea secunda a inceput in nota de dominare a marocanilor, carora insa le-a lipsit limpezimea la finalizare.

Contrar cursului jocului, in minutul 80, Franta a marcat golul de 2-0 prin Kolo Muani, jucator aflat la prima atingere de balon.

Acesta a inscris la doar 44 de secunde dupa ce fusese introdus in teren. A fost al treilea cel mai rapid gol marcat la Cupa Mondiala de o rezerva, dupa Morales in 2002 (16 secunde) si Sand in 1998 (26 de secunde).

Marocanii nu s-au dat batuti si au continuat sa joace cu entuziasmul unei echipe care si-a depasit demult conditia. Un picior salvator pus de Kounde i-a privat pe Leii din Atlas de un gol mai mult decat meritat.

Pentru Franta a fost primul meci la Cupa Mondiala din Qatar fara gol primit.

Asadar, Franta si Argentina vor lupta pentru marele trofeu, duminica, in timp ce Maroc si Croatia se vor duela pentru bronz, sambata.

Franta e prima echipa care ajunge in doua finale la rand, dupa Brazilia in 2002, si prima echipa europeana care bifeaza aceasta performanta, dupa Germania in 1990.



Franta merge in finala Cupei Mondiale dupa 2-0 cu Maroc. Victorie fara stralucire pentru “cocosi”