CM 2022

Franta invinge Polonia pentru un loc in sferturi la Cupa Mondiala

Sursă foto: https://twitter.com/equipedefrance

Kylian Mbappe si-a trecut in cont o dubla, in timp ce Olivier Giroud a devenit golgeterul din toate timpurile pentru nationala Frantei in victoria obtinuta de "cocosi", cu 3-1, in fata Poloniei, duminica, in optimile de finala la Cupa Mondiala din Qatar.

Polonia a rezistat in fata campioanei mondiale pana in minutul 44, cand Olivier Giroud a deschis scorul cu un sut la coltul lung.

Olivier Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria nationalei Frantei - 52 de goluri. Acesta l-a depasit pe Thierry Henry.

La 36 de ani si doua luni, Giroud devine cel mai varstnic marcator in faza eliminatorie la Cupa Mondiala, de la camerunezul Roger Milla in 1990. Acesta avea 38 de ani la momentul respectiv.

Cu un sfert de ora inaintea finalului Franta si-a dubla avantajul prin reusita lui Mbappe dupa un contraatac declansat de Griezmann inca din propria suprafata de pedeapsa.

Mbappe reusea dubla in minutul 90 cu un sut din interiorul careului aproape de vinclu. O reusita care il trimite pe decarul nationalei Frantei in fruntea ierarhiei marcatorilor la Cupa Mondiala din Qatar, cu cinci reusite.

Polonia a redus din diferenta la ultima faza a meciului dintr-un penalty transformat de Robert Lewandowski, dupa ce tot el ratase intr-o prima faza. Arbitrul a dictat repetarea loviturii, portarul francez Hugo Lloris neavand cel putin un picior pe linia portii.

Franta va juca in sferturi cu invingatoarea meciului dintre Anglia si Senegal, partida programata, duminica, de la ora 21:00.

Caseta tehnica

Franta: Lloris – Kounde (Disasi 90+2), Varane, Upamecano, T. Hernandez - Griezmann, Tchouameni (Fofana 66), Rabiot - Dembele (Coman 76), Giroud (M. Thuram 76), Mbappe. Selectioner: Didier Deschamps.

Polonia: Szczesny - Cash, Glik, Kiwior (Bednarek 86), Bereszynski - Krychowiak (Bielik 71) – Kaminski (Zalewski 71), Zielinski, Szymanski (Milik 64), Frankowski (Grosicki 87) – Lewandowski. Selectioner: Czeslaw Michniewicz.

Cartonaşe galbene: Tchouameni 32 / Bereszynski 47, Cash 88

Arbitru: Jesus Valenzuela Saez (Peru).



Franta invinge Polonia pentru un loc in sferturi la Cupa Mondiala