CM 2022

Franta completeaza careul de asi la Cupa Mondiala dupa 2-1 cu Anglia. Kane a ratat un penalty pe final de meci

Sursă foto: https://twitter.com/FIFAWorldCup

Campioana mondiala Franta s-a calificat in semifinale dupa victoria obtinuta in fata Angliei, cu 2-1 (1-0). Tchouameni si Giroud au marcat pentru nationala “cocosului galic", in timp ce englezii au egalat dupa pauza prin Kane dintr-o lovitura de la 11 metri. Tot el avea sa rateze un alt penalty acordat pe final de meci, naruind astfel sperantele Angliei pentru trimiterea meciului in prelungiri. 

Prima minge pe poarta a apartinut francezilor la lovitura de cap trimisa de Giroud din centrarea lui Dembele. O faza pornita de la iesirea gresita din dispozitiv a lui Shaw, fundasul stanga englez, in minutul 11. 

Franta a deschis scorul, in minutul 17, prin Tchouameni. Acesta a primit de la Griezmann la aproximativ 25 de metri in pozitie centrala si l-a surprins pe Pickford cu un sut fulgerator. Reactie tarzie a portarului englez care incaseaza gol dupa trei meciuri la Cupa Mondiala din Qatar. 

Englezii au fost aproape de egalare la sutul lui Kane din afara careului, in minutul 29. O minge respinsa in corner de Lloris.  

Anterior, acelasi Kane a cazut in careu, faza fiind analizata de VAR cu suspiciune de posibil penalty. In cele din urma jocul a continuat fara sa fie dictata vreo sanctiune. 

Mbappe a avut o evolutie palida in prima repriza. Cu exceptia unei accelerari dupa o recuperare si al unui sut peste poarta din pasa lui Hernandez, decarul Frantei si golgeterul turneului final (5 goluri) a ramas dator. 

Partea secunda a debutat cu o mare ocazie a englezilor la sutul lui Bellingham din afara careului. Lloris a respins in extremis peste poarta. 

Anglia a marcat pana la urma prin Kane dintr-o lovitura de la 11 metri obtinuta de Saka, in minutul 53. 

Francezii au reactionat imediat si Rabiot l-a intins serios pe Pickford cu un sut din afara careului. 

Franta a revenit la conducere din minutul 78, cand Giroud a punctat cu o lovitura de cap profitand de marcajul slab al lui Stones. Cu un minut in urma acelasi Giroud ratase incredibil din fata portii singur cu Pickford. 

Cu opt minute inaintea finalului partidei Anglia a primit al doilea penalty dupa faultul comis de Hernandez asupra lui Mount. Initial arbitrul lasase jocul sa continue, desi faultul era vizibil din avion. A intervenit insa VAR-ul si a corectat eroarea brazilianului Sampaio. 

Acelasi Kane s-a prezentat la punctul cu var de la 11 metri si a ratat de o maniera jenanta. Un sut care s-a dus doi metri peste poarta lui Lloris. 

Englezii au avut o ultima sansa de a trimite meciul in prelungiri, in minutul 90+9, cand Maguire a obtinut lovitura libera la marginea careului. Rashford a sutat insa putin peste poarta, faza in urma careia Sampaio a pus capat intalnirii. 

Caseta tehnica

Anglia: Pickford - Walker, Stones (Grealish 90+8), Maguire, Shaw - Rice – Henderson (Mount 79), Bellingham – Saka (Sterling 79), Kane, Foden (Rashford 86). Selectioner: Gareth Southgate.

Franta: Lloris - Kounde, Varane, Upamecano, Theo Hernandez - Tchouameni, Rabiot – Dembele (K. Coman 79), Griezmann, Mbappe – Giroud. Selectioner: Didier Deschamps.

Cartonaşe galbene: Maguire 90 / Dembele 45, Griezmann 46, Theo Hernandez 82.

Arbitru: Wilton Sampaio (Brazilia)



Franta completeaza careul de asi la Cupa Mondiala dupa 2-1 cu Anglia. Kane a ratat un penalty pe final de meci