CM 2022

Ecuador invinge Qatar in primul meci la Cupa Mondiala

Sursă foto: https://twitter.com/LaTri

Fara vreun sut pe spatiul portii si o evolutie modesta, Qatar a fost victima sigura in fata Ecuadorului, duminica, in meciul de deschidere la Cupa Mondiala. Un meci castigat de echipa sud-americana, cu 2-0, prin dubla lui Enner Valencia. Revedeti aici cele mai importante faze in format LIVE TEXT.

Ecuador a deschis scorul dupa numai trei minute, insa reusita aceluias Valencia a fost invalidata pentru un offside pe care l-au inteles cei de la FIFA.

Intr-o prima faza nimeni n-a priceput unde a fost pozitia afara din joc, iar dupa cateva minute o reprezentare grafica a aratat un picior al unui jucator ecuadorian in fata unui alt picior din partea unui jucator al gazdelor. Si asta a fost tot!

Diferenta de valoare mai mult decat evidenta s-a vazut si pe tabela de marcaj, dupa ce Enner Valencia a punctat de doua ori intr-un interval de 15 minute.

Atacantul legitimat in Turcia la Fenerbahce a deschis scorul dintr-o lovitura de la 11 metri pe care tot el o obtinuse in duel cu portarul gazdelor, Al Sheeb.

Astfel, meciul Qatar – Ecuador a devenit prima partida de deschidere la o Cupa Mondiala in care cel dintai gol a fost marcat din lovitura de la 11 metri.

In minutul 31 acelasi Valencia a dublat avantajul pentru Ecuador cu o spectaculoasa lovitura de cap din centrarea lui Preciado.

Pana la pauza Valencia a fost serios luat in primire de un aparator al gazdelor, acuzand o lovitura puternica in zona genunchiului drept. Valencia a ramas in teren pana in minutul 77.

Prima ocazize pentru Qatar a aparut la ultima faza a primei reprize, cand Almoez Ali a sters mingea pe langa poarta dupa o centrare din dreapta.

Ritmul a scazut in partea secunda, cei din Ecuador fiind preocupati de pastrarea avantajului de pe tabela. Nu le-a fost prea greu in fata unei echipe limitate care a produs o noua ocazie abia in minutul 85.

Intrat pe teren in partea secunda, Muntari a tras la poarta din actiunea si nu mult a lipsit sa-l surprinda pe Galindez.

In Grupa A se mai disputa in prime etapa meciul Senegal – Olanda (luni, 18:00)

Luni mai sunt programate alte doua meciuri la Cupa Mondiala: Anglia – Iran (15:00) si SUA – Tara Galilor (21:00).

Caseta tehnica

Qatar: Al Sheeb - Hassan, Khoukhi, Al Rawi - Ahmed, Hatem, Boudiaf, Pedro Miguel - Afif, Almoez (Muntari 72), Al Haydos (Waad 72). Selectioner: Felix Sanchez Bas.

Ecuador: Galindez - Preciado, Torres, Hincapie, Estupinan - Plata, Mendez, Caicedo (Franco 90), Ibarra Mina (Sarmiento 68) – Valencia (Cifuentes 77), Estrada (Rodriguez 90). Selectioner: Gustavo Alfaro.

Cartonaşe galbene: Al Sheeb 15, Almoez 22, Boudiaf 36, Afif 78 / Caicedo 29, Mendez 56

Arbitri: Daniele Orsato (Italia) – Ciro Carbone (Italia), Alessandro Giallatini (Italia) – Istvan Kovacs (România).



Ecuador invinge Qatar in primul meci la Cupa Mondiala