CM 2022

Echipa de club cu cei mai multi jucatori la Cupa Mondiala

Sursă foto: https://twitter.com/FCBayernUS/

Cu nu mai putin de 17 jucatori convocati la echipele nationale calificate, Bayern Munchen este clubul cu cea mai bogata reprezentare la Cupa Mondiala din Qatar.

Manuel Neuer(Germania),Joshua Kimmich (Germania),Leon Goretzka (Germania), Serge Gnabry (Germania), Thomas Müller (Germania), Jamal Musiala (Germania), Leroy Sané (Germania),  Matthijs de Ligt (Olanda), Sadio Mané (Senegal), Benjamin Pavard (Franta), Dayot Upamecano (Franta), Kingsley Coman (Franta), Lucas Hernandez (Franta), Alphonso Davies (Canada), Josip Stanišić (Croatia), Noussair Mazraoui (Maroc) si Eric Maxim Choupo-Moting (Camerun) sunt cei 17 jucatori pe care Bayern Munchen ii are la Cupa Mondiala.

Campioana Germaniei din sezonul precedent este urmata indeaproape de Manchester City si FC Barcelona, echipe care dau fiecare cate 16 jucatori la turneul final. Urmeaza Al Sadd din Qatar, cu 15 jucatori.

In alta ordine de idei, campionatul care da cei mai multi jucatori la Cupa Mondiala este Premier League, cu 134 de jucatori, ceea ce inseamna 16 la suta din totalul fotbalistilor convocati in loturile celor 32 de echipe calificate pentru Qatar 2022.

Urmeaza La Liga, cu 83 de jucatori (10%), si Bundesliga, cu 79 de jucatori (9.4%).

La Cupa Mondiala din Qatar au fost selectionati 832 de jucatori, cate 26 pentru fiecare echipa participante.

Pentru prima data in istorie un lot la turneul final este format din 26 de jucatori.



Echipa de club cu cei mai multi jucatori la Cupa Mondiala