CM 2022

Croatia castiga finala mica la Cupa Mondiala

Sursă foto: https://twitter.com/fifaworldcup_es

Locul trei la Cupa Mondiala din Qatar a revenit Croatiei dupa victoria obtinuta in fata Marocului, cu 2-1, sambata, in finala mica.

Partida a debutat abrupt, cu doua goluri marcate in primele zece minute. Gvardiol a deschis scorul pentru Croatia in minutul 8 dupa o faza fixa. Acesta a reluat din interiorul careului dupa o prelungire a lui Perisic cu capul.

Un minut mai tarziu marocanii restabileau egalitatea de asemenea dintr-o faza fixa. Dari a profitat de mingea deviata pe spate de Majer si l-a invins pe Livakovic cu o reluare din careul mic.

Croatia a revenit la conducere pe tabela cu doua minute inaintea pauzei printr-o executie spectaculoasa a lui Orsic. Acesta a finalizat cu latul spre coltul lung din interiorul careului, mingea deviata de Bounou ajungand in poarta dupa ce intalnise si bara.

Pentru Croatia este a treia medalie obtinuta in istorie la Cupa Mondiala, dupa bronzul obtinut in 1998 la prima participare si argintul din 2018.

Croatia a adunat sase participari la Cupa Mondiala, obtinand trei medalii pana acum. Cu adevarat remarcabil pentru o natiune care numara doar 4 milioane de locuitori.

Caseta tehnica

Croatia: Livakovic - Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic - Modric, Kovacic – Majer (Pasalic 66), Kramaric (Vlasic 61), Orsic (Jakic 80+5) – Livaja (Petkovic 66). Selectioner: Zlatko Dalić;

Maroc: Bounou - Hakimi, Dari (Benoun 64), El Yamiq (Amallah 66), Attiat-Allah - El Khannouss (Ounahi 56), Amrabat, Sabiri (Chair 46) - Ziyech, En Nesyri, Boufal (Zaroury 64). Selectioner: Walid Regragui;

Cartonaşe galbene: Ounahi 69, Amallah 84;

Arbitru: Abdulrahman Al-Jassim (Qatar).



Croatia castiga finala mica la Cupa Mondiala