CM 2022

Cele doua nationale care ii dau fiori lui Messi inaintea Cupei Mondiale

Sursă foto: https://twitter.com/rating_bet/

Atacantul argentinian va participa, cel mai probabil, la ultimul lui turneu final din cariera, iar asteptarile sunt uriase din partea nationalei Argentinei.

Selectionata pregatita de Lionel Scaloni este neinvinsa de 35 de meciuri, mai precis din 2019, si se numara printre favoritele la castigarea Cupei Mondiale.

O izbanda in Qatar ar reprezenta incununarea unei cariere grandioase pentru Lionel Messi, jucator care in 2021 a cucerit primul sau titlu major cu nationala Argentinei, prin castigarea Copei America in finala cu Brazilia.

Chiar daca Argentina este cotata printre favoritele turneului final, Messi indeamna la prudenta in ceea ce priveste calculele pentru Cupa Mondiala.

“Impotriva tuturor nationalelor e dificil de jucat in aceste zile si fiecare echipa prezenta la Cupa Mondiala va fi greu de invins.

“Nu am intalnit prea multe echipe din Europa in aceasta serie pozitiva (35 de meciuri fara infrangere), desi nici lor nu le place sa joace impotriva noastra. Sa joci impotriva echipelor sud-americane e de asemenea dificil.

“Suntem intr-o forma buna inaintea turneului final, dar nu trebuie sa picam in capcana de a ne considera favoriti si ca vom castiga trofeul dinainte. Trebuie sa fim realisti si sa o luam pas cu pas”, a declarat Messi pentru Universo Valdano.

Franta si Brazilia sunt echipele de care Messi se teme cel mai mult in perspectiva Cupei Mondiale din Qatar.

“Franta e buna. Au castiva jucatori accidentati, dar au un potential inspaimantator in randul celorlalti jucatori din lot. Au jucatori de top si un antrenor care pregateste echipa de ceva timp si care deja a castigat Cupa Mondiala.

“Brazilia de asemenea are un grup de jucatori cu multa calitate, in special in ultima treime a terenului si il au pe Neymar. Si noi avem insa un lot foarte bun si vom merge acolo sa ne batem pentru fiecare meci”, a mai spus Messi.

Argentina va debuta la turneul final pe 22 noiembrie impotriva Arabiei Saudite, urmand a intalni ulterior Mexic (26 noiembrie) si Polonia (30 noiembrie).

Pentru Messi, 35 de ani, turneul final din Qatar va fi ultimul din cariera, asa cum a declarat intr-un interviu in luna octombrie.



Cele doua nationale care ii dau fiori lui Messi inaintea Cupei Mondiale