CM 2022

Cea mai mare surpriza din optimile Cupa Mondiala. Maroc elimina Spania la loviturile de la 11 metri

Sursă foto: https://twitter.com/FIFAWorldCup

Spania a lasat garda jos cu Japonia in ultimul meci din grupa in speranta unui adversar mai facil in optimi, adversar care se stia ca va fi Maroc si fotbalul i-a pedpsit pe iberici.

Campioana mondiala din 2010 a parasit turneul final din Qatar in optimile de finala, eliminata la loviturile de departajare de Maroc, cu 3-0.

Sarabia a trimis in bara, iar portarul marocan Bono a reusit sa blocheze suturile lui Soler si Busquets.

Golurile marocanilor au fost marcate de Sabiri, Ziyech si Hakimi, ultimul cu o executie de efect pe centrul portii.

Un sange race fantastic pentru jucatorul legitimat la PSG. Cand esti coleg cu Lionel Messi, Neymar si Kylian Mbappe nu poti executa un penalty decat plasat pe centrul portii.

Maroc a inceput mai bine meciul si inca din primele minute s-a simtit ca spaniolii vor avea viata grea in meciul de marti seara.

O partida inchisa, echilibrata, fara mari ocazii de gol. Marocanii au fost aproape sa dea lovitura in prelungiri, minutul 103, prin rezerva Cheddira. Singur cu portarul acesta a fost blocat de portarul Unai Simon.

Maroc scrie istorie si devine prima echipa africana care castiga un meci din faza eliminatorie la Cupa Mondiala in urma loviturilor de departajare.

Este doar a patra oara in istorie cand o formatie din Africa trece de optimi la Cupa Mondiala, dupa Camerun in 1990, Senegal in 2002 si Ghana in 2010.

Caseta tehnica

Maroc: Bounou - Hakimi, Aguerd (El Yamiq 84), Saiss, Mazraoui (Attiat-Allah 82) - Amrabat – Ounahi (Benoun 120), Amallah (Cheddira 82) - Ziyech, En Nesyri (Sabiri 82), Boufal (Ezzalzouli 69). Selectioner: Walid Regragui.

Spania: Unai Simon - M. Llorente, Rodri, Laporte, Jordi Alba (Balde 98) - Busquets – Gavi (Soler 63), Pedri - Ferran Torres (N. Williams 75, Sarabia 118) , Marco Asensio (Alvaro Morata 63), Dani Olmo (Ansu Fati 98). Selectioner: Luis Enrique.

Cartonaşe galbene: Saiss 90 / Laporte 77

Arbitru: Fernando Andres Rapallini.



Cea mai mare surpriza din optimile Cupa Mondiala. Maroc elimina Spania la loviturile de la 11 metri