CM 2022

Brazilia face spectacol si se califica in sferturi dupa 4-1 cu Coreea de Sud. Mesaj de sustinere pentru Pele

Sursă foto: https://twitter.com/Football__Tweet

Revenirea lui Neymar printre titularii Braziliei a readus pofta pentru fotbalul spectacol in echipa sud-americana. Brazilia s-a calificat in sferturile Cupei Mondiale, dupa victoria obtinuta cu Coreea de Sud, scor 4-1 (4-0).

Brazilia a transat soarta calificarii inca din prima repriza, cand au marcat prin Vinicius (8), Neymar din penalty (13), Richarlison (29) si Paqueta (38).

Coreea de Sud a marcat golul de onoare in partea secunda printr-o super executie din partea lui Paik de la peste 30 de metri.

Neymar a fost ales jucatorul meciului de catre FIFA.

Pe final de meci, Tite l-a introdus intre buturi pe Weverton, astfel ca toti jucatorii convocati pentru Cupa Mondiala din Qatar au jucat cel putin un minut.

Jucatorii brazilieni au afisat la finalul intalnirii un banner pe care scria numele Pele si imaginea legendarului fotbalist care trece printr-o perioada delicata din punctul de vedere al sanatatii.

La meciul de luni seara fundasul Thiago Silva a devenit, la 38 de ani si 74 de zile, cel mai varstnic jucator din istoria Cupei Mondiale care ofera o pasa de gol. Acesta l-a devansat pe camerunezul Roger Milla (38 ani si 42 de zile in 1990).

In sferturile de finala, Brazilia va intalni Croatia, echipa care a eliminat Japonia la loviturile de departajare (1-1 si 3-1 de la punctul cu var).

Caseta tehnica

Brazilia: Alisson (Weverton '80) - Eder Militao (Dani Alves ' 63), Marquinhos, Thiago Silva, Danilo (Bremer '72) - Casemiro, Paqueta - Raphinha, Neymar (Rodrygo '81), Vinicius (Martinelli '74)- Richarlison. Selecţioner: Tite.

Coreea de Sud: Kim Seung-gyu - Kim Moon-hwan, Kim Min-jae, Kim Young-gwon, Kim Jin-su (Hong Chul '46) - Jung Woo-young (Son-Jun Ho '46), Hwang In-beom (Paik Seung-Ho '65)- Hwang Hee-chan, Lee Jae-sung (Lee Kan-In '74), Son Heung-min - Cho Gue-sung (Hwang Ui-Jo '80). Selecţioner: Paulo Bento

Meciul a fost arbitrat de Clement Turpin din Franta.



Brazilia face spectacol si se califica in sferturi dupa 4-1 cu Coreea de Sud. Mesaj de sustinere pentru Pele