CM 2022

Argentina, mare favorita cu Australia pentru calificarea in sferturi (sambata, 21:00). Echipele probabile si cotele FORTUNA

Sursă foto: https://twitter.com/Argentina

Ajunsa in optimile de finala dupa ce a castigat Grupa C, Argentina are prima sansa la victorie in fata Australiei, surpriza Grupei D.

Cotele FORTUNA: Argentina 1.25| Egal 6.25| Australia 15.00

Argentina a inceput turneul final cu o mare si rusinoasa infrangere, 1-2 cu Arabia Saudita, dar s-a revenit castigand urmatoarele doua meciuri, 2-0 cu Mexic si 2-0 cu Polonia.

In prima partida Australia a fost spulberata de Franta (1-4), dupa care a castigat la limita meciurile cu Tunisia si Danemarca, de fiecare data cu 1-0.

Argentina si Australia s-au mai intalnit de sapte ori pana acum, bilantul fiind favorabil sud-americanilor: 5 la 1 raportul victoriilor.

Cele doua echipe s-au duelat in toamna lui 1993 intr-un baraj intercontinental pentru calificarea la Cupa Mondiala din SUA. A fost 1-1 la Antipozi si 1-0 pentru Argentina pe teren propriu, meci in care a evoluat si Diego Maradona.

Argentina s-a impus la Cupa Confederatiilor din 2005, cu 4-2. Ultimul meci direct, un amical in 2007, a fost castigat tot de sud-americani, cu 1-0.

Niciodata in istorie Australia n-a trecut de optimi la Cupa Mondiala, faza a competitiei unde s-au oprit si argentinienii la editia precedenta, dupa 3-4 cu Franta, echipa care avea sa castige titlul mondial.

Partida de sambata seara il va avea la centru pe polonezul Szymon Marciniak.

Echipele probabile

Argentina: Emiliano Martinez; Nahuel Molina, Cristian Romero, Nicolas Otamendi, Marcos Acuna; Rodrigo De Paul, Enzo Fernandez, Alexis Mac Allister; Angel Di Maria or Alejandro Gomez, Julian Alvarez, Lionel Messi.

Australia: Mathew Ryan; Milos Degenek, Harry Souttar, Kye Rowles, Aziz Behich; Mathew Leckie, Jackson Irvine, Aaron Mooy, Craig Goodwin; Mitchell Duke, Riley McGree.



Argentina, mare favorita cu Australia pentru calificarea in sferturi (sambata, 21:00). Echipele probabile si cotele FORTUNA