CM 2022

Argentina ajunge in sferturi la Cupa Mondiala dupa 2-1 cu Australia. Messi a facut spectacol la meciul 1000 din cariera

Sursă foto: https://twitter.com/Argentina

Echipa Argentinei s-a calificat in sferturile de finala la Cupa Mondiala din Qatar, dupa ce a invins Australia, cu 2-1 (1-0), la capatul unui meci care l-a avut in prim plan pe Messi.

Aflat la meciul cu numarul 1000 din cariera, Lionel Messi a fost sufletul echipei Argentinei, reusind deschiderea scorului cu zece minute inaintea pauzei. Messi l-a surprins pe portarul australian cu un sut din interiorul careului, dupa ce intr-o prima faza sud-americanii avusesera o lovitura de la colt.

Argentina si-a facut meciul usor dupa pauza, cand a marcat pentru 2-0 prin Alvarez, in minutul 57. Acesta a profitat de o gafa a portarului Ryan care, tradat de preluare la o minge primita de la un coechipier, le-a facut practic cadou balonul adversarilor.

Meciul curgea spre un final linistit pentru Argentina, echipa impinsa de la spate de peste 30.000 de suporteri, cand Australia a redus din diferenta prin autogolul lui Fernandez.

Goodwin a sutat de la distanta, mingea ar fi iesit mult in lateral, dar capul lui Fernandez a trimis-o la coltul lung pentru 2-1.

Dintr-odata meciul a luat o noua turnura si australienii au inceput sa creada in sansa lor. Argentina a cautat sa mai puncteze o data, dar Lautaro Martinez, jucator intrat dupa pauza, a ratat trei sanse uriase de gol, doua in situatii de unu la unu cu portarul. De fiecare data Messi a fost responsabil cu pasa decisiva.

La ultima faza a meciului, in minutul 90+7, Australia a ratat o ocazie monumentala prin Kuol. Jucatorul in varsta de 18 ani s-a trezit singur cu portarul, dar Emiliano Martinez a blocat in extremis cu bratul stang mingea care se ducea spre coltul scurt.

Ce gol ar fi fost pentru al doilea cel mai tanar jucator care a evoluat vreodata in faza eliminatorie la Cupa Mondiala, dupa legendarul Pele in 1958 pe cand brazilianul avea doar 17 ani.

Argentina va intalni Olanda in sferturile de finala, dupa ce batavii au trecut de SUA, cu 3-1, in prima dintre optimile de finala. Meciul se va disputa pe 9 decembrie.

Caseta tehnica

Argentina: E. Martinez – Molina (Palacios 80), Otamendi, Romero, Acuna (Tagliafico 71) - Mac Allister (Montiel 80), E. Fernandez, De Paul - Papu A. Gomez (Lisandro Martinez 50), Messi, J. Alvarez (Lautaro Martinez 71). Selectioner: Lionel Scaloni.

AUSTRALIA: Ryan – Degenek (Karacic 71), Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Kuol 71), Mooy, Irvine, Baccus (Hrustic 58) – McGree (Goodwin 58), Duke (MacLaren 71). Selectioner: Graham Arnold.

Cartonaşe galbene: Irvine 15, Degenek 38.

Arbitru: Szymon Marciniak (Polonia).



Argentina ajunge in sferturi la Cupa Mondiala dupa 2-1 cu Australia. Messi a facut spectacol la meciul 1000 din cariera