CM 2022

Anglia - Franta (sambata, 21:00). Avancronica ultimului sfert de finala la Cupa Mondiala: echipele probabile si cotele CASA Pariurilor

Sursă foto: https://twitter.com/England

Marile rivale istorice Anglia si Franta lupta, sambata seara, pe Al Bayt Stadium (21:00), pentru un loc in semifinalele Cupei Mondiale.

Cotele CASA Pariurilor: Anglia 3.07| Egal 3.40| Franta 2.63

Meciul de sambata seara va fi al 32-lea intre Anglia si Franta, bilantul fiind favorabil englezilor, care au castigat de 17 ori. Franta s-a impus pana acum de noua ori, iar cinci meciuri s-au incheiat la egalitate.

O istorie care incepe in 1923 si care a avut ultimul episod in 2017, cand Franta a trecut de Anglia pe teren propriu, cu 3-2, intr-un meci amical.

Ultima confruntare oficiala a avut loc la EURO 2012 si s-a incheiat la egalitate, scor 1-1, pe Donbass Arena din Donetk, acum o zona distrusa de razboi.

Doar doua partide s-au disputat la Cupa Mondiala, ambele castigate de Anglia, cu 2-0 pe teren propriu in 1966 si cu 3-1 in 1982 la turneul final gazduit de Spania. Un meci in care englezii deschideau scorul dupa doar 27 de secunde prin Bryan Robson.

Franta este campioana mondiala en-titre si principala favorita la castigarea trofeului in Qatar odata cu eliminarea Braziliei de catre Croatia in sferturi.

Anglia a ajuns pana in semifinale la editia precedenta si a disputat de atunci finala EURO 2020, fiind una dintre nationalele in forma.

Kylian Mbappe este cel mai bun marcator la Cupa Mondiala din Qatar, cu 5 goluri in ierarhia golgeterilor. Acesta a marcat 16 goluri in ultimele 14 meciuri disputate in tricoul nationalei Frantei. Englezii Marcus Rashford si Bukayo Saka vin si ei tare din urma, cu trei goluri fiecare.

Franta ar deveni prima echipa dupa Brazilia in 1962 care isi apara titlul cucerit la editia anterioara.

“Cocosii” n-au mai pierdut un meci din faza eliminatorie din sfertul de finala disputat contra Germaniei in 2014 si cauta a saptea prezenta in semifinale. Englezii au ajuns doar de trei ori in istorie in semifinale: 1966, 1990 si 2018.

Niciodata pana acum Anglia nu s-a calificat asadar in semifinale doua editii consecutive la Cupa Mondiala.

Gareth Southgate ar deveni antrenorul cu cele mai multe victorii pentru Anglia la Cupa Mondiala, fiind acum la egalitate cu Alf Ramsey (7 succese fiecare).

Anglia n-a primit gol decat intr-un singur meci la acest turneu final. S-a intamplat in victoria 6-2 cu Iran din chiar prima partida.

Echipele probabile

Anglia: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Shaw, Henderson, Rice, Bellingham, Foden, Kane, Saka.

Franta: Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, Hernandez, Rabiot, Tchouameni, Dembele, Griezmann, Mbappe, Giroud.

Meciul va fi arbitrat la centru de brazilianul Wilton Sampaio.

 



Anglia - Franta (sambata, 21:00). Avancronica ultimului sfert de finala la Cupa Mondiala: echipele probabile si cotele CASA Pariurilor