Cupa Mondiala de Fotbal

Presedintele FIFA vrea 48 de echipe la Cupa Mondiala

Gianni Infantino, actualul presedinte al FIFA, vrea sa revolutioneze turneul final si propune un sistem cu 48 de echipe la start.

Conform sistemului gandit de Infantino, 16 echipe ar urma sa fie eliminate dupa un meci de baraj disputat, pentru ca ulterior competitia sa se desfasoare dupa formatul actual cu 32 de formatii in opt grupe de cate patru.

Cele mai bune 16 echipe vor avea statut de cap de serie si vor fi calificate automat la turneul final, urmand ca tabloul celor 32 sa fie completat in urma unor meciuri de baraj intre restul de formatii pana la 48.

"Sunt idei pentru a gasi cea mai buna solutie. Vom dezbate aceste propuneri in aceasta luna si apoi vom lua o decizie in 2017. Vom continua cu actualul format de 32 de echipe, dar in realitate 48 de echipe vor participa la eveniment. FIFA doreste sa dezvolte fotbalul peste tot in lume, ir fotbalul este mai mult decat o competitie, este un eveniment social", a spus Infantino.

Ales presedinte al FIFA in luna februarie a acestui an, fostul secretar general de la UEFA a promis a promis in campania electorala ca va extinde Cupa Mondiala la 40 de echipe.



Presedintele FIFA vrea 48 de echipe la Cupa Mondiala