Cupa Mondiala de Fotbal

Haaland, umilit in preliminariile Cupei Mondiale

Sursă foto: https://twitter.com/NORftbl/

Mult laudatul Erling Haaland n-a putut impiedica infrangerea categorica suferita de Norvegia pe teren propriu cu Turcia. Meciul s-a jucat in Spania din cauza restrictiilor de calatorie impuse de autoritățile norvegiene pe fondul pandemiei de coronavirus.

Dupa ce invingea Olanda pe teren propriu in prima etapa, cu 4-2, Turcia a obtinut o victorie entuziasmanta, scor 3-0.

Ozan Tufan si-a trecut in cont dubla, in minutele 4 si 59, a treia reusita apartinandu-i lui Çağlar Söyüncü (min.28).

Erling Haaland, jucator cotat de Borussia Dortmund la 180 milioane de euro, n-a jucat nimic, fiind schimbat in minutul 83.

In celelalte doua meciuri disputate, sambata, in Grupa G, Muntenegru a invins Gibraltar, cu 4-1, in timp ce Olanda a trecut de Letonia, cu 2-0.

Meciul a fost condus de frantuzoaica Stephanie Frappart. Aceasta a devenit prima femeie din istorie care a condus la centru un meci din preliminariile Cupei Mondiale.

Turcia conduce grupa, cu 6 puncte din tot atatea posibile, urmata de Muntenegru (6 puncte) la un gol diferenta, Olanda (3 puncte), Norvegia (3 puncte).

Cu Luka Modric devenit cel mai selectionat jucator croat din istorie (135 meciuri), vicecampioana mondiala a invins la limita Cipru pe teren propriu, cu 1-0.

Pasalic a marcat unicul gol cu cinci minute inaintea pauzei.

Intr-un alt meci din Grupa H, Rusia a invins Slovenia, cu 2-1, pe teren propriu la Soci. Toate golurile au fost marcate in prima reprize.

S-a mai jucat in Grupa E meciul Belarus – Estonia, scor 4-2.



Haaland, umilit in preliminariile Cupei Mondiale