Cupa Mondiala de Fotbal

FIFA forteaza nota. Cupa Mondiala din 2022 ar putea avea 48 de echipe participante

Sursă foto: twitter.com/

Gianni Infantino, presedintele FIFA, forteaza marirea numarului de participante la turneul final al Cupei Mondiale inca din Qatar 2022.

Initial fusese agreat ca numarul echipelor participante sa creasca de la 32 la 48 de formatii incepand cu editia din 2026 gazduita in premiera de trei natiuni: Statele Unite, Mexic si Canada.

Infantino se arata insa nerabdator sa opereze modificarea cu patru ani mai devreme si forteaza ca in Qatar sa fie prezente 48 de echipe in loc de 32.

"Daca este posibil, de ce nu? Trebuie sa vedem daca este posibil, daca este fezabil. Discutam cu prietenii nostri din Qatar, cu alti prieteni din regiune si speram sa se intample. Daca nu se va intampla, atunci macar am incercat, pentru ca intotdeauna incercam sa facem lucrurile in directia buna", a spus Infantino, anunta BBC.

Modificarea ar insemna ca tara organizatoare, Qatar, sa imparta gazduirea participantilor, echipe si suporteri, cu celelalte tari din regiune, cel mai probabil Emiratele Arabe Unite, Bahrain si Arabia Saudita.

Cupa Mondiala din 2022 va debuta pe 21 noiembrie in acel an pentru a prinde temperaturi cat mai blande in Orientul Mijlociu.



FIFA forteaza nota. Cupa Mondiala din 2022 ar putea avea 48 de echipe participante