Cupa Mondiala de Fotbal

VIDEO Falcao a stralucit in preliminariile din America de Sud. Argentina tinuta in sah de Peru

O noua echipa de aur a Columbiei se construieste în jurul atacantului Radamel Falcao, cel care a contribuit la victoria nesperata obtinuta în Chile, scor 3-1.

Dupa ce au învins Uruguay în precedenta etapa a preliminariilor sud-americane, punând astfel capat seriei de 18 meciuri fara înfrângere a celestilor, Columbia a mai facut o victima de top.

Chile pornea cu prima sansa fiind echipa mai buna dupa toate calculele statistice. Matia Fernandez a deschis scorul pentru chilieni cu trei minute înaintea pauzei, gazdele fiind în grafic pentru cele trei puncte.

Columbia a revenit formidabil dupa pauza si a întors scorul prin golurile marcate de James Rodriguez (58), Radamel Falcao (73) si Teofilo Gutierrez (76).

Pentru ”Los Cafeteros” a fost prima victorie la Santiago de Chile dupa 12 ani, în timp ce pentru Chile a fost cea dintâi înfrângere dupa o serie pozitiva de opt partide.

Fara participare la un turneu final al Cupei Mondiale din 1998, Columbia a urcat pe locul doi în clasament, cu 13 puncte, la un singur punct în spatele Argentinei.

Pumele au muncit din greu pentru a obtine un punct la Lima, unde au fost primiti cu maxima ostilitate. Portarul argentinian Sergio Romero a izbutit sa apere un penalty executat de vedeta gazdelor Claudio Pizarro, dar nu a mai avut ce face la faza din care Carlos Zambrano a reusit deschiderea scorului.

Gonzalo Higuain a restabilit egalitatea înaintea pauzei dupa o faza lucrata împreuna cu Ezequiel Lavezzi. Pentru atacantul de la Real Madrid a fost al 9-lea gol în cele sapte partide din preliminariile sud-americane.

Într-o alta partida, Venezuela a produs surpriza si s-a impus cu 2-0 la Asuncion în fata Paraguayului, echipa care detine în mod surprinzator lanterna rosie. Ambele goluri ale Venezuelei au fost marcate de Salomon Rondon, un atacant în vârsta de 22 de ani care evolueaza pentru formatia rusa Rubin Kazan.

Venezuela, singura echipa din America de Sud, care nu a participat înca la niciun turneu final al Cupei Mondiale, ocupa locul sase în clasament la doar doua puncte de ultimul loc care asigura calificarea în Brazilia.

Uruguay a mai bifat un nou rezultate negativ dupa înfrângerea din fata Columbiei. Ocupanta locului patru la Cupa Mondiala din 2010 a remizat pe teren propriu cu Ecuador, scor 1-1, golurile fiind marcate de Edinson Cavani, respectiv Felipe Caicedo.

În urmatoarea etapa, la 12 octombrie, Columbia primeste vizita codasei Paraguay, în timp ce Argentina are meci greu pe teren propriu cu Uruguay. Ecuador-Chile si Bolivia-Peru vor fi celelalte meciuri, în timp ce Venezuela va sta.



VIDEO Falcao a stralucit in preliminariile din America de Sud. Argentina tinuta in sah de Peru