Cupa Mondiala de Fotbal

Cupa Mondiala 22 ar putea avea loc primavara

Cupa Mondiala 2022 din Qatar are mari sanse sa se joace in anotimpul de primavara, a anuntat marti FIFA.

FIFA a decis sa ia in considerare si acest lucru ca solutie, dupa numeroasele discutii care au ridicat problema reala a temperaturilor infernale din Qatar, de pe timpul verii.

Se discutase anterior ca meciurile sa fie jucate noaptea, insa programarea meciurilor ar fi facut ca in grupe unele sa inceapa de la ora 1:00 dimineata.

Solutia "mai putin dureroasa" este, conform oficialului FIFA si fostului mare fotbalist Karl-Heinz Rummenigge, sa se joace primavara.

Pana la acest moment, pe masa se aflau propuneri de a juca CM 2011 in ianuarie (solutie FIFA) sau noiembrie (din partea UEFA). Cea a lui Rummenigge ar fi pentru inceperea turnelui in aprilie, iar finala sa aiba loc in mai. Noua idee va fi luata in discutie pe 3 noiembrie.

Rummenigge este de parere ca "va fi cald si in aprilie, insa va fi un maxim de 35 de grade. Daca se va juca seara, de exemplu la 7 sau 9:30 ora din Qatar, ar insemna 7:30 in Europa Centrala si 6:30 in Marea Britanie."

Aceasta ar fi o premiera in istoria Cupei Mondiale, insa echipele calificate la turneul final vor putea juca totusi fotbal, in loc sa faca sauna.



Cupa Mondiala 22 ar putea avea loc primavara