Cupa Mondiala de Fotbal

Ce au facut Ungaria si Olanda, adversarele Romaniei in Grupa D

Adversarele României în Grupa D, Ungaria si Olanda, au câstigat meciurile disputate vineri seara si acumuleaza puncte importante în ecuatia calificarii la Cupa Mondiala.

Dupa dusul rece administrat chiar la Budapesta de Olanda, selectionata Ungariei a obtinut trei puncte vitale la Tallinn în confruntarea cu Estonia.

Maghiarii au deschis scorul la doua minute dupa pauza prin Hajnal. Golul a pornit de la centrarea lui Dszuszak din stânga, un fundas al gazdelor a respins pâna în afara careului si de acolo Hajnal a finalizat cu un sut plasat.

Putea fi 2-0 în minutul 75 la patrunderea aceluias Dszuszak pe partea stânga a terenului. Sutul jucatorului de la Dynamo Moscova a trecut putin peste poarta lui Pareiko.

Ungaria a dominat meciul în ultima sa parte si Koltai putea închide tabela cu sase minute înaintea finalului la o patrundere din flancul drept în interiorul careului. Sutul vârfului maghiar nu a prins cadrul portii.

Trei minute mai târziu Estonia putea restabili egalitatea, dar Oper a ratat o ocazie monumentala. Singur în sase metri a sutat în portarul advers Bogdan si aparatorii adversi au respins în cele din urma.

Ungaria a fortat desprinderea la faza care a urmat ratarii gazdelor si Szalai a cautat coltul scurt cu o reluare cu capul. Pareiko a retinut în doi timpi.

Ultima ocazie a meciului a apartinut gazdelor la sutul lui Vunk din afara careului, sut care a ajuns în bratele lui Bogdan.

În cealalta partida a Grupei D, Olanda a obtinut o victorie asteptata în fata modestei Andorra. Doar 7 minute a rezistat lanterna rosie pe De Kuip, Van der Vaart deschizând scorul cu un sut din afara careului care s-a oprit lânga bara.

Huntelaar a marcat pentru 2-0 în minutul 15 din centrarea lui Lens si a ajuns la cota 34 de goluri pentru nationala.

Scorul final a fost stabilit la patru minute dupa pauza. Schaken a primit un balon în gura portii si a îndeplinit o simpla formalitate.



Ce au facut Ungaria si Olanda, adversarele Romaniei in Grupa D