Cupa Mondiala de Fotbal

Avancronica meciului Olanda-Andorra

Olanda este favorita clara în meciul de vineri seara cu Andorra si o victorie asteptata ar face ca nationala pregatita de Luis van Gaal sa vina la Bucuresti cu punctaj maxim.

Selectionata ”Oranje” a câstigat ultimele 10 meciuri disputate în preliminariile Cupei Mondiale si este neînvinsa de 24 de partide în calificarile pentru turneul final mondial.

Ultima înfrângere a batavilor într-un joc oficial de calificare la Cupa Mondiala dateaza din septembrie 2001, când Olanda pierdea la limita în fata Irlandei, scor 1-0.

Doar Spania are o serie pozitiva superiora olandezilor în preliminariile Cupei Mondiale, ibericii câstigând ultimele 11 meciuri.

Spania a stabilit deja un record mondial de invincibilitate fiind neînvinsa de 46 de partide.

Daca va marca vineri seara contra Andorrei, atacantul Klaas-Jan Hunteelar îsi va trece în palmares a 23-a echipa nationala împotriva careia a punctat cel putin o data.

O astfel de performanta l-ar aduce la egalitate cu mult mai titratii sai conationali Patrick Kluivert si Dennis Bergkamp.

La cei 30 de ani ai sai, Ruben Schaken poate fi primul jucator olandez dupa Cees van Kooten în 1981 care debuteaza la nationala dupa ce împlinit deja 30 de ani.

Singurii jucatori care au început ca titulari în primele trei meciuri din noul mandat al lui Van Gaal pe banca nationalei Olandei sunt Wesley Sneijder, Jetro Willems si Luciano Narsingh.

Cum primii doi sunt accidentati mai ramâne ca doar Narsingh sa continue seria prezentelor.



Avancronica meciului Olanda-Andorra