Cupa Mondiala de Fotbal

Argentina se desprinde in preliminariile din America de Sud. Uruguay, umilita la inaltime (Video)

Cu Lionel Messi si Gonzalo Higuain pe lista marcatorilor, Argentina a plecat cu toate punctele în cont din deplasarea cu Chile, echipa pe care fosta campioana mondiala a învins-o cu 2-1.

Messi si Higuain au marcat golurile argentinienilor înainte de pauza, în timp ce Felipe Gutierrez a redus din diferenta în prelungiri.

Higuain a parasit terenul în partea secunda accidentat la genunchi dupa un duel cu Gonzalo Jara de la chilieni.

Argentina conduce clasamentul preliminariilor din America de Sud cu 20 de puncte din noua meciuri, având trei puncte în fata Ecuadorului, echipa care nu a obtinut decât un 1-1 în Venezuela.

Columbia, echipa care nu a jucat marti, este a treia în clasament cu 16 puncte si un meci mai putin disputat.

Surpriza etapei a venit din partea Boliviei care a administrat un usturator 4-1 Uruguayului, campioana Americii de Sud si ocupanta locului patru la precedenta editie a Cupei Mondiale.

Într-un meci disputat în capitala La Paz la peste 3.000 metri altitudine, bolivienii au facut instructie cu Forlan si Cavani, eroul meciului fiind Carlos Saucedo, jucator care a reusit un hattrick.

Pentru Uruguay campania din aceasta toamna a fost un dezastru. Un singur punct în patru meciuri au luat celestii, în timp ce Bolivia vine din urma si spera sa prinda macar locul 5 de baraj cu echipa din Asia. Ultima calificare a bolivienilor la un turneu final a avut loc în 1994.


Lanterna rosie a preliminariilor sud-americane ramâne Paraguayul în pofida victoriei cu 1-0 obtinuta în fata celor din Peru.



Argentina se desprinde in preliminariile din America de Sud. Uruguay, umilita la inaltime (Video)