Cupa Mondiala de Fotbal

Arestatii FIFA: Ferrariuri si Rolexuri pentru a plati cautiunea

Un Ferrari, 10 proprietati si cateva ceasuri Rolex au fost depuse de vice-presedintele FIFA Jeffrey Webb pentru a putea fi eliberat pe cautiune.

Webb (50 de ani) a pledat nevinovat la acuzatiile de coruptie legate de activitatile FIFA. El se afla acum in arest la domiciliu, la New York, dupa ce a platit o cautiune de 10 milioane de dolari.

Oficialul forului mondial al fotbalului nu a achitat toata suma de cautiune in bani, ci a ales sa depuna ca garantie 11 ceasuri de lux - printre care un Cartier Radster, cinci Rolexuri - trei masini si inelul de cununie al sotiei.

Conform documentelor autoritatilor, la care presa straina a avut acces luni, masinile depuse pentru cautiune sunt un Ferrari model 2015, un Range Rover din 2014 si un Mercedes-Benz.din 2003.

Webb a mai depus si un cont detinut de sotia sa, in valoare de 400.000 de dolari.

El este acuzat ca a acceptat milioane de dolari pentru a vinde preferential drepturile de televizare ale unor editii de Cupa Mondiala de Fotbal si a fost arestat in mai 2015 alaturi de alti oficiali ai FIFA.

Oameni din interiorul FIFA sunt banuiti a fi  incasat sume necuvenite de peste 100 de milioane de dolari pentru a favoriza unele tari pentru organizarea turneelor finale ale Cupelor Mondiale, in ultimii 25 de ani, dar si pentru a manipula drepturi tv si de marketing. 



Arestatii FIFA: Ferrariuri si Rolexuri pentru a plati cautiunea