Cupa Mondiala 2014

Uruguay musca tarana, Columbia in sferturi

Columbia a invins in mod categoric Uruguay, scor 2-0, prin dubla realizata de James Rodriguez, noul golgheter al Cupei Mondiale din Brazilia, si va intalni tara gazda in primul sfert de finala de la CM 2014. Uruguay, fara canibalul Luis Suarez in lot, a oferit o replica palida, in conditiile in care Columbia a devenit sfertfinalista inca din minutul 50, la modul in care a aratat situatia pe teren.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Columbienii au avut un start mai reusit de meci, cu doua incercari de la distanta la poarta lui Muslera. In minutul 8, Cuadrado nu a putut cadra din lovitura libera, pentru ca Zuniga, cinci minute mai tarziu, sa ii creeze emotii goalkeeperului uruguayan, care a respins in fata, dar a scapat cu fata curata deoarece in preajma nu se afla niciun jucator echipat in galben.

Superioritatea in joc a columbienilor avea sa fie concretizata, in minutul 28, de James Rodriguez cu o super-executie din marginea careului. Mijlocasul dreapta al Columbiei a preluat frumos la 20 de metri si a trimis un voleu direct sub transversala portii aparate de Muslera, care a ramas in aer la propriu si la figurat.

Pauza a venit fara ca uruguayenii sa puna in real pericol buturile lui David Ospina.

Columbia si-a dublat avantajul la scurt timp dupa reluarea jocului, prin acelasi James Rodriguez, dupa o faza colectiva. Cuadrado a recentrat cu capul spre Rodriguez, aflat in interiorul careului mic, suficient ca acesta sa realizeze dubla si sa preia conducerea in clasamentul golgheterilor de la acest Campionat Mondial. 

Jucatorul columbian are in momentul de fata 5 reusite, cu mentiunea ca a marcat in fiecare partida de la CM 2014.

A fost nevoie de mai bine de o ora pentru ca Ospina sa fie pus la incercare, mai precis in minutul 63, cand Rodriguez l-a intins destul de serios pe goalkeeperul columbian cu o executie de la distanta, langa bara.

In minutul 80, Maxi Pereira a ratat sansa de a dinamita finalul de meci, cu un sut blocat de Ospina din 4-5 metri la una dintre putinele inexactitati in apararea Columbiei.

Cu cinci minute inainte de final, Cavani nu a fost capabil sa il surprinda de la 25 de metri pe Ospina, care s-a intins cat a putut si a scos de la radacina barei.

Columbia: Ospina - Zuniga, Zapata, Yepes, Armero - Cuadrado (Guarin 81), Sanchez, Aguilar, James Rodriguez (A. Ramos 85) - Jackson Martinez, Teo Gutierrez (Mejia 68)

Uruguay: Muslera - Maxi Pereira, Godin, Gimenez, Caceres, Alvaro Pereira (G. Ramirez 53) - Arevalo Rios, Al. Gonzalez (Hernandez 67), Cr. Rodriguez - Forlan (Stuani 53), Cavani

Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda)

Cartonase galbene: P. Armero 78/ Gimenez 55, D. Lugano 78 (pe banca de rezerve)

Cartonase rosii: -

Stadion: Estadio do Maracana (Rio de Janeiro)

Spectatori: 73.804



Uruguay musca tarana, Columbia in sferturi