Cupa Mondiala 2014

Olanda invinge fortareata mexicana in cel mai dramatic meci din Brazilia

Olanda, adevarata campioana mondiala,  a invins duminca seara Mexicul cu 2-1, dupa ce mexicanii au condus cu 1-0 pana in minutul 88. Olandezii, bagati in "cuptorul" infernal de la Fortaleza in care mexicanii jucau pentru a doua oara in Brazilia si erau ca pestii in apa in acea caldura umeda, avusesera pana in minutul 88 un penalty meritat refuzat, o bara si un sut al lui Robben scos ca la handbal de portarul Ochoa. In minutul 88, olandezii au facut o schema magistrala din corner: cand toti mexicanii se asteptau la o minge deviata spre poarta, olandezii au trimis cu capul in afara careului, mingea s-a dus in spate, iar Sneijder a trimis o torpila in plasa (foto) - prima minge pe care portarul minune Ochoa nu a vazut-o in Brazilia. La 1-1, in minutul 4 de prelungiri, Robben a crosetat in careul mexican, a fost faultat, iar olandezii au inscris de la punctul cu var pentru 2-1 si calificarea in sferturile de finala. Ce meci, cel mai frumos de la mondial, Olanda este cu adevarat adevarata campioana mondiala, care nu are nici un tilul mondial.

Mexicanii nu s-au lasat prea mult invitati in atac, dupa ce Layun a semnat primele suturi spre poarta lui Cillessen. In minutul 14, acelasi Layun a fost foarte aproape sa-l gaseasca in marginea careului mic pe Dos Santos, cu o minge trimisa in spatele fundasilor olandezi de pe partea stanga de atac.

Prima ocazie cu adevarat notabila a apartinut tot mexicanilor, care au asezat excelent pentru Herrera, la 11 metri, autorul unui sut imprecis la firul ierbii (18).

Sase minute mai tarziu, Salcido, observand o oarecare ezitare in jocul goalkeeperului Cillessen, a tras de la distanta si mult nu a lipsit ca acesta din urma sa fie surprins.

In minutul 29, Dos Santos a continuat cu o executie la firul ierbii pe Cillessen, de la 18-19 metri.

Mexicanul Dos Santos a fost blocat la coltul scurt de portarul Cillessen, printr-o interventie ca la handbal, cu genunchiul, iar prima parte s-a incheiat cu o decizie eronata a lui Pedro Proenca. Arbitrul intalnirii nu a observat cum, pe rand, Marquez si Moreno i-au dat peste picioare lui Robben (foto jos) in suprafata de pedeapsa, tabela de pe Estadio Castelao ramanand imaculata pana in minutul 48. A fost penalty clar.

La doua minute dupa reluarea jocului, Dos Santos a rupt echilibrul cu un sut surprinzator din marginea careului, faza la care Cillessen a raspuns tarziu.

Robben i-a pus o minge pe tava lui De Vrij, de la coltul terenului, insa stoperul olandezilor nu a fost capabil sa il bata din 4 metri pe Ochoa (58).

Cu un sfert de ora inainte de final, Ochoa a fost din nou mare, de aceasta data la incursiunea lui Arjen Robben. Portarul Mexicului s-a plasat excelent la coltul scurt si a respins executia "bavarezului".

Sneijder a tinut Olanda in cartile Cupei Mondiale, in minutul 88, cu un sut imparabil de pe 16 metri. A fost o faza extraordinara. Olandezii stiau ca au superioritate la cornere si au incercat mereu sa dea gol din aceste faze pe care le-au fortat in meci. In minutul 88 aveau in sfarsit sa aiba succes.

Mingea din corner a fost trimisa spre stupoarea tuturor recentrata cu capul nu spre poarta, ci in spate, in afara careului. Acolo se afla pregatit Sneijder. Un sut trimis cu sete, in linie perfect dreapta, a trecut printre toti jucatori mexicani si a lovit cu sete poarta lui Ochoa, spectator pentru prima oara la acest Campionat Mondial.

Si nu avea sa fie totul, pentru ca Robben, cel mai bun om al olandezilor, a obtinut 11 metri la a treia incercare a sa de a-l impresiona pe Pedro Proenca, iar Huntelaar a transformat de la punctul cu var pentru o calificare in-extremis a olandezilor in sferturile Cupei Mondiale din Brazilia. Golul a cazut in minutul 4 de prelungiri si  a pecetluit calificarea, fara ca macar sa mai fine nevoie de reprizele aditionale.

Olanda va juca in sferturile de finala cu castigatoarea meciului Costa Rica-Grecia, transmis in direct, LIVE TEXT, pe onlinesport de la ora 23:00.

Olanda: Cillessen - Verhaegh (Depay 57), Vlaar, De Vrij, Blind, Kuyt - De Jong (Indi 9), Wijnaldum, Sneijder - Robben, Van Persie (Huntelaar 76)

Mexic: Ochoa - Aguilar, Rodriguez, Marquez, Moreno (Reyes 46), Salcido - Herrera, Guardado, Layun - Peralta (J. Hernandez 75), dos Santos (Aquino 61)

Arbitru: Pedro Proenca (Portugalia)

Cartonase galbene: Aguilar 69, Marquez 90+2, Cuadrado 90+3

Cartonase rosii: -

Stadion: Estadio Castelao (Fortaleza)



Olanda invinge fortareata mexicana in cel mai dramatic meci din Brazilia