Cupa Mondiala 2014

Brazilia bate in lemn si merge dramatic in sferturile de finala ale Cupei Mondiale

Brazilia a trecut pe langa eliminare cu Chile, sambata seara, in optimile de finala ale Cupei Mondiale 2014. Dupa 1-1 la capatul a 90 de minute, in care Brazilia a avut nevoie de un autogol, Chile a avut o bara in ultimele secunde ale celei de-a doua reprize de prelungire. S-a ajuns la loviturile de departajare, cu 2-2 dupa patru serii de penaltyuri. Neymar a transformat cu sange rece, iar Chile a trimis din nou minge in bara, semnand propria eliminare echivalenta cu calificarea Braziliei. Echipa "cariocas" este prima intrata in sferturile de finala, asa cum arata tabloul actualizat al fazei finale.
LINKURI RAPIDE: Taboul faza finalaGrupe CM 2014 | Golgheteri |  | Calendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Brazilia ramane in cursa pentru castigarea CM 2014 dupa un meci-thriller cu Chile, in optimi, incheiat la loviturile de departajare. 1-1 a fost scorul inregistrat la finalul primelor 90 de minute, Pinilla a trecut pe langa golul decisiv in a doua repriza de prelungiri, iar Julio Cesar a fost incredibil la executarea loviturilor de departajare, cand a scos doua penaltiuri ale chilienilor, fiind salvat de bara din stanga sa la penaltiul decisiv.

Marcelo a aparut pentru prima data la finalizare, pe respingere, cu un sut din marginea careului alaturi de tinta (5). Doua minute mai tarziu, brazilienii au trait cu mari emotii momentul in care vedeta Neymar a iesit la marginea terenului pentru a primi ingrijiri medicale. Brazilianul a facut o tumba in aer si a cazut pe gazn pur si simplu in cap. Si-a revenit, insa.

In minutul 13, Howard Webb s-a remarcat in mod pozitiv la o cadere usoara in careu a lui Hulk, dupa un un-doi splendid purtat cu Neymar. Britanicul de la centru a vazut bine plonjonul brazilianului, lasand bine jocul sa continue fara a acorda lovitura de pedeapsa.

Echilibrul de pe tabela avea sa se rupa, cinci minute mai tarziu, la un corner executat de Neymar si convertit in autogol de Eugenio Mena (Chile). A fost un autogol destul de clar, desi FIFA l-a creditat cu gol pe David Luiz, din echipa Braziliei.

Daca Neymar nu a fost capabil sa profite de o pasa trimisa gresit "acasa" de Isla, eroarea lui Hulk, din minutul 33, a fost imediat speculata de Vargas, care l-a angajat la 11 metri pe Sanchez, autorul unui sut imparabil la coltul lung, de 1-1.

Cu cateva minute inainte de pauza, Neymar isi putea trece reusita cu numarul 5 de la CM 2014, dar lovitura de cap a vedetei Barcelonei a fost deviata in ultimul moment de un aparator chilian, aflat in apropiere.

Fred (40), cu o reluare defectuoasa de pe 6 metri si Dani Alves (43), printr-un sut-bomba de la aproximativ 30 de metri, au semnat ultimele ocazii ale ale reprizei pentru Selecao, in timp ce Aranguiz, la poarta opusa, putea stabili scorul pauzei cu o reluare din interiorul careului, la o faza in care a fost blocat la sacrificiu de trei oameni ai lui Felipe Scolari.

Howard Webb, ajutat de unul dintre asistentii sai, a avut o noua decizie inspirata, in minutul 55, anuland reusita de 2-1 a lui Hulk, ingalbenit de britanic pentru o preluare cu mana. Reluarile tv au aratat dintr-un unghi hent, iar din altul preluare valabila cu umarul.

Zece minute mai tarziu, Julio Cesar a intervenit incredibil, de la coltul scurt, la executie fara preluare, de la 11 metri, a lui Aranguiz.

Introdus in partea secunda de Felipe Scolari, Jo nu a putut aduce Brazilia in avantaj la o centrare perfecta de pe stanga venita de la Hulk. Jucatorul lui Atletico Mineiro a trecut pe langa gol din fata lui Mena, la 4-5 metri distanta de tinta (75). El a avut o intrare periculoasa cu talpa catre portarul Bravo, insa nu a fost sanctonat.

Neymar, servit de Dani Alves in marginea careului mic, a trimis cu capul pe directia lui Claudio Bravo. Deznodamant asemanator si pentru Hulk, in minutul 83, la un sut in forta din zona punctului de la 11 metri.

Meciul a mers in prelungiri, iar Brazilia a cautat desprinderea inainte de loviturile de departajare. Oscar a trimis neconvingator cu capul din 11 metri, in minutul 102, pentru ca Hulk, la urmatorul atac, sa nu il poata invinge pe Bravo cu un sut pe jos de la 25 de metri. Bravo a intervenit la coltul scurt.

Singurul moment periculos furnizat de Jo s-a consumat in a doua repriza de prelungiri, cand nu a putut cadra din cativa metri o minge centrata de la coltul terenului de Neymar.

Pinilla a fost la un pas sa dea lovitura, in minutul 120, dupa o combinatie purtata in marginea careului cu Alexis Sanchez. Pinilla a finalizat in bara transversala, spre norocul gazdelor acestui Mondial.

Filmul loviturilor de departajare

David Luiz a inscris pentru 1-0 in prima serie, Pinilla ratand de la punctul cu var.

Willian nu a putut cadra de la 11 metri, completat de Sanchez cu un sut in blocajul lui Julio Cesar.

Marcelo a transformat, scor 2-0. Aranguiz a redus din diferenta, 2-1.

Hulk si-a continuat seara mizerabila cu o ratare, iar Diaz a restabilit egalitatea 2-2.

Neymar a inscris fara emotii, iar Julio Cesar a fost salvat de stalpul portii.

Brazilia: J. Cesar - Alves, Silva, David Luiz, Marcelo - Fernandinho (Ramires 73), L. Gustavo - Hulk, Oscar (Willian 106), Neymar - Fred (Jo 68)

Chile: Bravo - Silva, Medel (Medel 108), Jara - Isla, Aranguiz, Diaz, Mena - Vidal (Pinilla 87) - Sanchez, Vargas (Gutierrez 57)

Arbitru: Howard Webb (Anglia)

Cartonase galbene: Hulk 55, L. Gustavo 60, Jo 94, D. Alves 105+1/ E. Mena 17, F. Silva 40, Pinilla 103

Cartonase rosii: -

Stadion: Estadio Mineirao (Belo Horizonte)



Brazilia bate in lemn si merge dramatic in sferturile de finala ale Cupei Mondiale