Cupa Mondiala 2014

Italia castiga cu Anglia, in derbiul Grupei D

Italia a invins la limita Anglia, scor 2-1, in prima etapa a Grupei D, si este cu un picior in optimile Cupei Mondiale multumita si rezultatului inregistrat de Costa Rica in compania Uruguay-ului. Squadra Azurra a fost echipa care a condus jocul in multe momente. Marchisio a deschis scorul cu un sut fabulos, in minutul 35, Sturridge a egalat din pasa lui Rooney, iar Balotelli a stabilit scorul final imediat dupa pauza. Totul in lumina unui arbitraj impecabil al brigazii olandeze conduse de catre Bjorn Kuipers.
UTILE CM 2014: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Britanicii au inregistrat un start bun de meci, dupa ce Sterling a agitat plasa laterala a portii aparate de Sirigu, inlocuitorul lui Gianluigi Buffon.

In minutul 9, Andrea Pirlo a solicitat penalti pentru un hent comis in careu de Johnson. Arbitrul olandez Bjorn Kuipers a judecat bine lasand jocul sa continue, in conditiile in care mana fundasului englez era lipita de corp.

VIDEO: Italia - Anglia

Trei minute mai tarziu, Welbeck nu a putut sa profite de o pasa gresita in aparare a lui Barzagli. Executia britanicului a depasit spatiul portii lui Sirigu.

La mijlocul primei reprize, executia in forta a lui Candreva, de la aproximativ 30 de metri, a fost blocata cu pieptul de Hart, norocos. Urmatorul atac a produs pericol la poarta Italiei, dupa ce Barzagli a intervenit in ultimul moment la un balon transmis din flancul drept spre Sturridge, aflat pe bara a doua, pregatit sa reia decisiv.

Cu zece minute inainte de pauza, Andrea Pirlo a sarit elegant peste minge, iar colegul sau de la Juventus, Claudio Marchisio, a aparut din linia a doua si l-a batut pe Hart cu un trasor de la 25 de metri.

Italienii nu au avut timp sa se bucure, deoarece Sturridge avea sa restabileasca egalitatea, in minutul 38, la capatul unei faze superbe de atac. Apararea Squadrei Azzurra a fost facuta sah mat din trei pase. Rooney a pasat ideal pentru Sturridge, care nu putea rata din doar 5 metri, fara marcaj.

Jagielka si bara din dreapta lui Hart au facut ca nationala Angliei sa intre la pauza pe picior de egalitate cu Squadra Azzurra, dupa executiile lui Balotelli si, respectiv, Candreva.

In minutul 50, italienii au revenit in avantaj pe tabela dupa o centrare de calitate a lui Candreva, transformata in gol de Balotelli, care a avut de indeplinit o simpla formalitate din cativa metri, scapat din marcajul lui Cahill.

Rooney a trecut pe langa egalare, un sfert de ora mai tarziu. Varful lui United a reusit sa ii pacaleasca pe fundasii, dar finalizarea nu a fost una inspirata.

Baines, la randul sau, nu a putut sa il invinga pe Sirigu din faza fixa, desi a incercat sa plaseze mingea cat mai aproape de bara (77).

In prelungiri, Andrea Pirlo a agitat bara transversala cu o folha seca de toata frumusetea din lovitura libera.

Anglia: Hart - Johnson, Cahill, Jagielka, Baines - Gerrard, Henderson (Wilshere 73) -  Sterling, Rooney, Welbeck (Barkley 61) - Sturridge (Lallana 80)

Italia: Sirigu - Darmian, Paletta, Barzagli, Chiellini - De Rossi - Candreva (Parolo 79), Pirlo, Verratti (T. Motta 57), Marchisio - Balotelli (Immobile 73)

Arbitru: Bjorn KUIPERS

Cartonase galbene: Sterling 90+2

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Amazonia (Manaus)



Italia castiga cu Anglia, in derbiul Grupei D