Cupa Mondiala 2014

Iran si Nigeria s-ar putea califica dupa o tragere la sorti

O tragere la sorti ar putea decide ce echipa va insoti Argentina in optimile de finala ale Cupei Mondiale. Echipele Iranului si Nigeriei ar putea ajunge in situatia de a nu distanta chiar daca se aplica toate criteriile de departajare.

Daca Nigeria pierde cu 1-0 in fata Argentinei, iar Iranul bate cu 1-0 echipa deja eliminata a Bosnei, atunci africanii si asiaticii sunt la egalitate perfecta.

Iran si Nigeria vor fi egale la puncte -patru -, la golaveraj  -zero - si la numarul de goluri marcate - unul.

De asemenea vor fi egale la numarul de puncte directe, dupa ce au terminat 0-0 partida lor, la diferenta de goluri dintre ele -zero- si la numarul de goluri marcate in meciurile cu celalalte echipe din grupa - zero.

Acest lucru ar duce la aplicarea celui de-al saptelea criteriu de departajare, cel al tragerii la sorti care ar trebui organizata de FIFA.

In istoria Cupei Mondiale, in faza grupelor, a fost necesara o singura tragere la sorti, in Italia 1990, intre Olanda si Irlanda. Ambele erau la egalitate si calificare, asadar procedura nu a fost una traumatizanta, ci a stabilit practic doar ordinea in grupa. 



Iran si Nigeria s-ar putea califica dupa o tragere la sorti