Cupa Mondiala 2014

Il mai tineti minte pe Toto Schillaci? Pentru ca "Notte magiche" cu siguranta, da

Anglia si Italia s-au intalnit o singura data la Cupa Mondiala, in 1990, in afara de meciul vedeta de astazi. A fost primul Campionat Mondial vazut de Romania dupa 1989, a fost momentul lui "Toto" Schillaci., dar si al "Notte magiche".

SIngurul meci jucat la Mondiale intre Italia si Anglia s-a jucat la CM 2010, in meciul pentru locurile 3-4.

Partida a fost castigata de Italia, prin golul de 2-1 inscris de Salvatore Schillachi devenit erou national in Italia si golgheterul competitiei, cu 6 goluri.

Un sicilian cu privirea pietrificata de momentele unice traite, "Toto" - atacantul lu Juventus - fusese adus la turneu ca rezerva pentru Roberto Baggio si Gianluca Vialli. Numai ca a devenit om de baza pentru Italia si a ajuns sa fie cel mai proeminent personal al acelui turneu final.

Dupa Cupa Mondiala de acum 24 de ani, Schillaci a devenit un anonim la echipa sa de club si a ma jucat doar 10 partide pentru Italia.

Acea Cupa Mondiala a produs si poate cel mai bun imn din istoria Campionatelor Mondiale de fotbal, unul dintre cele mai mari hituri muzicale mai ales in Romania, acolo unde lucrurile devenisera "libere".



Il mai tineti minte pe Toto Schillaci? Pentru ca "Notte magiche" cu siguranta, da