Cupa Mondiala 2014

Grecia evita infrangerea in fata Japoniei

Japonia a remizat, scor 0-0, in fata echipei care a scos Romania la barajul pentru Cupa Mondiala din Brazilia, Grecia, intr-un meci in care elenii au rezistat fara sa primeasca gol, desi au evoluat cu un om mai putin inca din prima parte. Katsouranis a incasat doua avertismente din partea lui Joel Aguilar. Japonia si Grecia au in acest moment cate un punct de fiecare in Grupa C, unde calificarea in optimi se va juca in ultima runda. 
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Pe fondul unei posesii superioare a niponilor, grecii si-au creat primele ocazii la poarta lui Kawashima. In prima faza, calaul Romaniei, Mitroglu, a trimis modest din intoarcere la prima angajare in careul advers (5).

Cinci minute mai tarziu, Kone a expediat un sut din alergare din afara careului, retinut in doi timpi de goalkeeperul samurailor albastri.

Prima ocazie a asiaticilor a venit dupa primul sfert de ora, cand Osako l-a testat pe Karnezis printr-o executie fara preluare din marginea careului. Karnezis a impins bine in picioare si s-a culcat pe minge la radacina barei.

La mijlocul reprizei, acelasi Osako a aparut la finalizare cu un sut in cros, care aproape ca a sters bara din stanga lui Karnezis.

In minutul 29, Karnezis s-a ridicat la inaltimea sutului lui Honda din lovitura libera, de la aproximativ 25 de metri.

Cu cateva minute inainte de pauza, Katsouranis a pus un picior inaintea capitanului Hasebe, care plecase pe contraatac, iar salvadorianul Joel Aguilar s-a vazut pus in situatia de a-l elimina pe grec pentru cumul de cartonase.

Cu un om mai putin pe teren, grecii puteau modifica tabela in minutul 41, prin Torosidis, blocat la coltul scurt de goalkeeperul japonez printr-o parada excelenta.

Lipsa de imaginatie in atac a niponilor era cat pe ce sa fie pedepsita, in minutul 60, de Gekas, care s-a inaltat in marginea careului mic si a trimis cu capul langa bara mingea centrata de la coltul terenului de Karagounis. Kawashima s-a intins cat a putut si a respins in corner.

Cu douazeci de minute inainte de final, Okubo a fost la un pas de a relua decisiv in poarta lui Karnezis, la o minge pusa pe tava pe 6 metri, insa nefructificata de mijlocasul ofensiv al Japoniei. Uchida a avut o finalizare asemanatoare la urmatorul atac.

In criza de solutii, minutul 78 l-a surprins pe Okubo sutand de la peste 30 de metri, fara prea mare succes in fata unui portar care nu se numeste Akinfeev.

Meciul s-a incheiat cu o noua incercare a japonezilor din faza fixa. Endo a trimis la firul ierbii din preajma careului, iar Karnezis a salvat primul punct al grecilor de la acest Mondial.

Japonia: Kawashima, Uchida, Honda, Nagatomo, Okazaki, Okubo, Konno, Yamaguchi, Hasebe (Endo 46), Osako (Kagawa 57), Yoshida

Grecia: Karnezis, Maniatis, Manolas, Samaras, Kone (Salpingidis 81), Mitroglou (Gekas 35), Torosidis, Fetfazidis (Karagounis 41), Sokratis, Cholevas, Katsouranis (c)

Arbitru: Joel AGUILAR (El Salvador)

Cartonase galbene: Hasebe 12/ Katsouranis 27, Samaras 54, Torosidis 89

Cartonase rosii: Katsouranis 38

Stadion: Estadio das Dunas (Natal)

Spectatori: 39.000



Grecia evita infrangerea in fata Japoniei