Cupa Mondiala 2014

De vise rele: Brazilia 1 - 7 Germania

Germania a marcat 7 goluri Braziliei si a eliminat gazdele de la Cupa Mondiala 2014, calificandu-se in finala. Nemtii au marcat cinci goluri in prima repriza, dintre care patru intr-un interval de sase minute. A fost cea mai dura infrangere din istoria Braziliei, cu 7-1, intr-un meci in care tabela a aratat la un moment dat un neverosimil 7-0.

Brazilienii au inceput tare meciul, cu cinci minute de dominare teritoriala in care adversarul a iesit cu greu din propria jumatate. Ocaziile insa au venit la poarta opusa, dupa ce Khedira, de la 11 metri, a tras neinspirat in propriul sau coechipier, Toni Kroos (8).

Trei minute mai tarziu, Muller a profitat de lipsa marcajului si a deschis scorul cu o reluare simpla din apropiere, la o lovitura de colt executata perfect de Toni Kroos.

Umilinta Braziliei

Brazilia nu a mai primit cinci goluri intr-un meci de la victoria din 1938 cu Polonia, cu 6-5. Infrangerea egaleaza cea mai mare diferenta la scor intr-un meci pentru Brazilia, dupa un 6-0 din 1920 cu Uruguay.
A fost pentru prima oara cand Brazilia a pierdut o semifinala de Cupa Mondiala, dupa 1938. Infrangerea cea mai drastica din semifinalele unei Cupe Mondiala, pana acum, fusese cea din 1954 in care Germania batuse Austria cu 6-1.

Sperantele Braziliei la castigarea Cupei Mondiale s-au spulberat in doar trei minute, dupa ce Klose (23) si Kroos cu o dubla (24, 26) au dus scorul la 4-0. In urma acestei reusite, Klose a devenit cel mai important marcator din istoria Cupei Mondiale, depasindu-l astfel pe brazilianul Ronaldo.

Si cosmarul nu avea sa se incheie aici, in conditiile in care Khedira, in minutul 29, a facut ca tabela de pe Estadio Mineirao sa indice 5-0 in favoarea nemtilor, cu o executie plasata la firul ierbii.

Au fost niste faze in care brazilienii au fost parca hipnotizati. Nemtii au pasat ca in curtea scolii, cu brazilienii pe post de jaloane si in cele sase minute fatidice Germania a trecut in fata cu 5-0, de la un 1-0 la care meciul se mai juca.

Incredibila Germanie

A fost o distanta de 179 de secunde intre golurile 2 si 4 ale Germaniei. Miroslav Klose (Germania) a devenit cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, cu 16 goluri in 23 de meciuri.
Germania conducea cu 5-0 in minutul 29, mai rapid decat orice alta echipa la o Cupa Mondiala. Germania a marcat mai multe goluri intr-o singura semifinala decat daduse in cele sase precedente, in perioada 1982 - 2010.
Germania este acum echipa cu cele mai multe goluri din istoria Cupei Mondiala, 223, depasind Brazilia. Germania este prima echipa care a marcat 7 goluri intr-o semifinala de Cupa Mondiala.
Thomas Muller a marcat 10 goluri si a trimis 6 pase de gol in 12 meciuri de Cupa Mondiala. Germania a marcat mai multe goluri in acest turneu decat a inscris in 1966 si 1990, in total 16.

Luiz Felipe Scolari a efectuat doua modificari la pauza, iar acest lucru avea sa vada imediat in joc. Prima ocazie la poarta lui Neuer a pornit din gheata lui Ramires (51), continuat de Oscar (53) si Paulinho (54), toti blocati de paradele extraordinare ale goalkeeperului neamt.

Muller a trecut pe langa realizarea dublei, in minutul 61, cand putin a lipsit sa speculeze o greseala in defensiva a lui Luiz Gustavo, ca mai apoi sa trimita sub bara si sa fie refuzat de interventia exacta a lui Julio Cesar.

Cu douazeci de minute inainte de final, s-a strigat "set"! Julio Cesar nu a mai avut ce face la sutul din apropiere al lui Andre Schurrle, dupa ce rezolvase in prealabil doua contraatacuri periculoase ale nemtilor, care anuntau reusita de 6-0.

Desfasurarea acestei intalniri a fost de o asa natura incat oaspetii si-au permis sa il debuteze pe Julian Draxler intr-o competitie de o asemenea anvergura. Low a renuntat pentru finalul meciului la unul dintre cei mai buni oameni ai sai, Sami Khedira.

Golurile europenilor s-au incheiat odata cu reusita lui Schurrle, care l-a surprins pe Julio Cesar cu un sut in forta la coltul scurt, ce a teleportat mingea direct in vinclu.

Scorul final a fost stabilit de Oscar in prelungiri. O palida consolare pentru echipa care pleca cu prima sansa la castigarea Mondialului. Germania este prima semifinalista si va juca impotriva castigatoarea dintre Argentina si Olanda, meci ce se va disputa miercuri incepand cu ora 23:00, live text pe onlinesport.

Brazilia: Julio Cesar - Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo - Luiz Gustavo, Fernandinho (Paulinho 46) - Bernard, Oscar, Hulk (Ramires 46) - Fred (Willian 70)

Germania: Neuer - Lahm, Hummels (Mertesacker 46), Boateng, Howedes - Schweinsteiger, Khedira (Draxler 77), Kroos - Muller, Klose (A. Schurrle 58), Ozil

Arbitru: Marco Rodriguez (Mexic)

Cartonase galbene: Dante 68

Cartonase rosii: -

Stadion: Estadio Mineirao (Belo Horizonte)



De vise rele: Brazilia 1 - 7 Germania