Cupa Mondiala 2014

Conform statisticilor, Toni Kroos a fost cel mai bun jucator de la Mondial

Leo Messi a fost numit de FIFA cel mai bun jucator de la Cupa Mondiala 2014, in primul rand pentru cele patru goluri marcate in primele meciuri. Insa, ineficienta sa din faza eliminatorie, inclusiv din finala cand nici el si nici Argentina nu au tras nici un sut pe poarta, au iscat critici. Au aparut si cifrele care arata ca germanul Toni Kroos a fost cel mai bun jucator al turneului.

Conform indicelui statistic al celor de la Castrol, Kroos a finalizat Mondialul cu nota medie de 9,79 puncte, din 10 maxim posibile. Cea mai mare, aproape perfecta.

Il urmeaza Arjen Robben (9,74) si Stefan de Vrij (9,7) ambii din echipa Olandei a lui Van Gaal. In continuare apar Hummels, Muller, Benzema, Oscar, Thiago Silva, Marcos Rojo si Ron Vlaar, care inchide Top 10. Pentru a-l gasi pe Messi trebuie mers pe locul 11, cu o nota de 9,46.

Statisticile il aduc pe Kroos pe locul 1 gratie postului sau de titular indiscutabil, dar si a eficacitatii sale: a marcat doua goluri si a trimis patru pase de gol, acuratetea paselor a fost de 84,8% si nu a vazut nici un cartonas, nici galben si nici rosu. A trimis 16 suturi (Messi 22), a recuperat 20 de mingi si in cele sapte partide a alergat 82,6 kilometri. Messi a evoluat acelasi numar de minute, dar a alergat cu 20 de kilometri mai putin, 62,7 km.

Messi nu a fost inclus nici in echipa turneului, care este compusa din: Neuer; De Vrij, Hummels, Thiago Silva, Rojo; Kroos, Oscar, Lahm, James; Robben si Muller.Conform statisticilor, Toni Kroos a fost cel mai bun jucator de la Mondial