Cupa Mondiala 2014

Columbia merge in "optimi", dupa victoria in fata Coastei de Fildes

Columbia s-a impus in al doilea meci din Grupa C, scor 2-1 impotriva Coastei de Fildes, si a obtinut biletele pentru faza eliminatorie a competitiei. Toate golurile au fost inscrise in partea secunda. Rodriguez a deschis scorul la o faza fixa executata de Cuadrado (64), Quintero a finalizat cu gol un contraatac devastator al sud-americanilor (70), pentru ca Gervinho sa aprinda finalul de meci, insa insuficient pentru ca ivorienii sa se aleaga macar cu un punct.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Columbienii au irosit prima ocazie de gol a meciului in urma unui contraatac periculos, cu Gutierrez in pozitie de finalizare. Executia columbianului a mers foarte aproape de stalpul din stanga lui Barry (6).

Acelasi Gutierrez, la mijlocul reprizei, a ratat incredibil din 8-9 metri, in conditiile in care era nemarcat, singur cu goalkeeperul ivorian. Varful sud-americanilor a barbierbit mingea la o faza care anunta desprinderea pe tabela.

Prima ocazie notabila a ivorienilor a fost semnata de Aurier, care a driblat scurt in interiorul careului si a gasit culoarul de sut spre poarta lui Ospina (32). 

Prudenta a fost cuvantul de ordine pentru cele doua reprezentative, astfel ca scorul pauzei a ramas cel consemnat la primul fluier al britanicului Howard Webb.

Jocul s-a reluat cu o faza fixa pentru africani, de care si-a batut joc Yaya Toure cu un sut mult alaturi de tinta, desi pozitia era una promitatoare.

Putea fi 1-0 pentru Columbia, in minutul 59, cand Cuadrado a expediat un sut din interiorul careului, mult in lateral, iar Barry a respins cu bratele in stalpul din dreapta sa, mingea refuzand sa intre in plasa.

Golul a venit in cele din urma, cinci minute mai tarziu, la o faza fixa a Columbiei. Cuadrado a centrat precis in marginea careului mic, James Rodriguez s-a desprins din marcaj si a reluat cu capul sub bara, fara nicio sansa pentru Barry.

Columbienii si-au dublat avantajul, cu douazeci de minute inainte de final, dupa o gafa la mijlocul terenului a lui Serey Die. Astfel, Quintero a scapat in situatie de unu la cu cu goalkeeperul ivorienilor si a inscris pentru 2-0.

Gervinho ne-a asigurat un final pasionant de meci, la capatul unei actiuni personale incheiate cu gol. Jucatorul lui AS Roma a insirat intreaga defensiva a columbienilor si a redus din diferenta printr-o executie puternica la coltul scurt.

Kalou nu a putut livra corespunzator de la limita careului, dupa o noua pasa a lui Gervinho, in timp ce Drogba a fost blocat de Ospina in prelungiri.

Columbia: Ospina - Zuniga, Yepes, Zapata, Armero (Arias 72) - Cuadrado, Aguilar (Mejia 79), Sanchez, Rodriguez - Gutierrez, Ibarbo (Quintero 53)

Coasta de Fildes: Barry - Aurier, Bamba, Zokora, Boka - Serey Die (Bolly 73), Tiote - Gradel (Kalou 68), Yaya Toure, Gervinho - Bonny (Drogba 60)

Arbitru: Howard Webb (Anglia)

Cartonase galbene: Zokora 55, Tiote 90

Cartonase rosii: -

Stadion: Estadio Nacional (Brasilia)

Spectatori: 68.748



Columbia merge in "optimi", dupa victoria in fata Coastei de Fildes