Cupa Mondiala 2014

Chile face primele puncte la CM 2014, dupa 3-1 cu Australia

Chile a pornit lansat primul meci de la Cupa Mondiala, cu Australia, contand pentru Grupa B, dar a trait cu mari emotii pe final, cand avantajul minim inregistrat pe tabela putea fi oricand anulat de Tim Cahill, care a irosit cateva ocazii bune de a marca in repriza secunda. Alexis Sanchez si Valdivia au inscris in primul sfert de ora, iar Cahill redus din diferenta inainte de pauza. Beausejour a stabilit scorul final, 3-1 pentru Chile, in prelungirile jocului de la Cuiaba. De remarcat arbitrajul curat al brigazii din Coasta de Fildes, condusa de Noumandiez Doue, in umbra celor intamplate in Brazilia-Croatia 3-1 si Mexic-Camerun 1-0.

LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Taboul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

 

Chile si-a luat in serios rolul de mare favorita a acestei dispute, dand falsa impresie ca a rezolvat meciul in primul sfert de ora. Alexis Sanchez a deschis rapid scorul, in minutul 12, dupa un carambol in careul australian de care a profitat jucatorul Barcelonei, cu un sut simplu de pe 6 metri.

La urmatorul atac, sudamericanii si-au dublat avantajul prin Valdivia. Sanchez i-a intors serviciul lui Valdivia, care l-a batut pe Ryan cu un sut superb, sub transversala, de la limita careului mare.

"Cangurii" si-au revenit cu zece minute inainte de pauza, din nimic, la o centrare a lui Tommy Oar convertita in gol de Cahill, care a speculat lipsa de reactie a lui Medel printr-o lovitura de cap imparabila de pe 6 metri.

Cahill isi putea incununa evolutia cu un nou gol, in minutul 51, cand a solicitat penalti la o tinere reciproca in careul lui Chile. La urmatorul atac, acelasi Cahill a impins mingea in plasa, dar golul avea sa fie anulat pentru o pozitie clara de ofsaid.

Mark Bresciano a trecut aproape pe langa egalare, cinci minute mai tarziu, insa Chile a ramas la conducerea jocului gratie interventiei de mare portar a lui Claudio Bravo.

La poarta opusa, Wilkinson a evitat golul de 3-1 cu o respingere de pe linia portii la executia din apropiere a lui Vargas.

Cahill a ramas infipt in marginea careului mic, de unde nu a reusit sa cadreze, cu douazeci de minute inainte de final, la o minge centrata bine de Mark Bresciano.

Introdus in minutul 68, Beausejour a stabilit scorul final cu un sut frumos, pe jos, la coltul lung, la care Ryan a fost redus la statutul de simplu spectator.

Chile: Bravo, Mena, Isla, Sanchez, Vidal (Gutierrez 60), Valdivia (Beausejour 68), Vargas (Pinilla 88), Medel, Jara, Aranguiz, Diaz

Australia: Ryan, Franjic (McGowan 50), Davidson, Jedinak (Halloran 69), Milligan, Spiranovic, Leckie, Oar, Cahill (c), Wilkinson, Bresciano (Troisi 78)

Arbitru: Noumandiez DOUE (Coasta de Fildes)

Cartonase galbene: Aranguiz 86/ Cahill 44, Jedinak 58, Milligan 67

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Pantanal (Cuiaba)



Chile face primele puncte la CM 2014, dupa 3-1 cu Australia