Cupa Mondiala 2014

Brazilia invinge Columbia, urmeaza Germania in semifinale

Brazilia a trecut de Columbia, scor 2-1, in faza sferturilor de finala a Cupei Mondiale, intr-un meci pe care l-a condus in cea mai mare parte a sa. Capitanul Thiago Silva a deschis scorul in minutul 7, pentru ca David Luiz, in minutul 69, sa dubleze avantajul nationalei carioca cu un sut senzational, in ceea ce am numit golul acestui Mondial. James Rodriguez nu a ratat oportunitatea de a-si trece in cont un nou gol, al saselea, dar avea sa fie insuficient pentru Los Cafeteros. In urma acestui rezultat, stim deja prima semifinala a CM 2014: Brazilia - Germania.
LINKURI RAPIDE: Grupe CM 2014 - Clasamente actualizate, rezultate, program | Golgheteri Tabloul faza finalaCalendar pe zile CM 2014 | Prezentare: Toate echipele | Loturi finale | Top 20 de lucruri de stiut despre Mondial

Partida de la Fortaleza a inceput, practic, cu 1-0 in favoarea gazdelor acestui Mondial. Neymar a executat exemplar prima lovitura de colt a partidei, iar Thiago Silva, scapat din marcaj, a avut de indeplinit o simpla formalitate din cativa metri (7).

Patru minute mai tarziu, Cuadrado l-a intins pe Julio Cesar cu o executie in forta din marginea careului. Goalkeeperul Selecao a fost salvat insa de unul dintre fundasii sai, cu pretul unui corner.

La mijlocul reprizei, Hulk, dupa un un-doi rapid cu Neymar, si Oscar, venit pe respingere, au fortat desprinderea la doua goluri. Ospina a fost de fiecare data exact in interventii. Exact a fost si Thiago Silva, pe un contraatac supranumeric al columbienilor, cand a respins la sacrificiu un balon ce se indrepta catre doi adversari fara marcaj la limita careului.

Acelasi Hulk, in minutul 28, nu a putut sa il surprinda pe Ospina cu o executie in forta la coltul scurt, dupa un serviciu excelent al lui Marcelo.

Cu zece minute inainte de pauza, James Rodriguez a irosit o lovitura libera foarte periculoasa a columbienilor, printr-un sut direct in zidul format din patru jucatori adversi.

Neymar a pus capat primei parti cu o lovitura libera in care putin a lipsit ca mingea sutata de la aproximativ 20 de metri de vedeta Braziliei sa prinda vinclul.

La mijlocul reprizei secunde, Scolari a aflat ca nu va putea conta pe capitanul Thiago Silva, suspendat in urmatorul meci din cauza cumulului de cartonase. Stoperul lui PSG a comis un fault stupid asupra lui Ospina si nu va putea juca impotriva Germaniei.

Columbienii au inscris, la randul lor, insa golul avea sa fie anulat pentru o pozitie de ofsaid la Adrian Ramos.

David Luiz a aparut la rampa cu golul acestei Cupe Mondiale. Fundasul brazilian a rupt plasa portii lui Ospina cu o torpila de la peste 30 de metri, din lovitura libera.

Finalul a fost dinamitat de James Rodriguez, care a semnat cel de-al saselea sau gol de la aceasta Cupa Mondiala. Julio Cesar i-a luat picioarele lui Bacca in suprafata de pedeapsa, iar Carlos Velasco Carballo a fost nevoit sa indice punctul cu var. Rodriguez a punctat de la 11 metri, insa a fost insuficient pentru ca Los Cafeteros sa impinga meciul in prelungiri, in ciuda faptului ca in careul advers si-a facut simtita prezenta si portarul Ospina.

Brazilia: Julio Cesar, Thiago Silva (c), David Luiz, Fernandinho, Marcelo, Hulk (Ramires 82), Paulinho (Hernanes 86), Fred, Neymar (Henrique 89), Oscar, Maicon

Columbia: Ospina, Zapata, Yepes (c), Sanchez, Armero, Gutierrez (Bacca 70), Rodriguez, Cuadrado (Quintero 81), Guarin, Ibarbo (A. Ramos 46), Zuniga 

Arbitru: Carlos VELASCO CARBALLO (Spania)

Cartonase galbene: T. Silva 65, J. Cesar 78/ J. Rodriguez 68, Yepes 70

Cartonase rosii: -

Stadion: Estadio Castelao (Fortaleza)



Brazilia invinge Columbia, urmeaza Germania in semifinale