Cupa Mondiala 2014

Brazilia este "pregatita" pentru Cupa Mondiala

Presedinta Braziliei, Dilma Rousseff, a trebuit sa faca o declaratie in care sa reafirme ca tara sa este gata atat pe teren cat si in afara acestuia sa gazduiasca in conditii optime Cupa Mondiala de Fotbal 2014, care incepe joi si tine pana pe 13 iulie. Cuvintele sale sunt asemantoare cu cele pe care Vladimir Putin a fost fortat sa le spuna din partea Rusiei, inainte de Jocurile Olimpice de la Sochi, atunci cand presa straina, la fel ca si acum in cazul Braziliei, incearca sa denigreze tarile din afara "cartelului" organizatoare ale unor competitii mondiale de anvergura.

Dilma Rousseff a respins criticile venite in presa lumii declarand la televiziunea de stat ca tara sa va lasa in urma o infrastructura de exceptie de care va beneficia poporul brazilian.

"Nimeni nu va lua in valize ceea ce am construit noi aici", a spus Rousseff, dupa ce fel de fel de zvonuri au impanzit presa mondiala.

"Cele 11 miliarde de dolari cheltuite pentru Cupa Mondiala nu au fost luate din educatie si sanatate", a mai spus ea. "Bugetele in 2012 si 2013 pentru aceste doua arii au fost mai mari decat cele investite in stadioane", a adaugat.

"Fiti siguri ca toate cheltuielile de la Cupa Mondiala sunt meticulos verificate de institutiile abilitate ale tarii", a declarat presedinta.

Cuvintele sale din dupa ce in presa mondiala si cea locala s-a scris ca multe proiecte au fost intarziate sau nu s-au construit deloc. La fel s-a spus si despre Rusia la Sochi, insa organizarea a fost impecabila, cu niste facilitati de ultima generatie pentru sportivi, membri ai tarilor, spectatori, telespectatori si presa.

Cupa Mondiala 2014 incepe joi cu meciul Brazilia - Croatia, pe stadionul Itaquerao stadium sau  Arena Corinthians, in suburbiile din Sao Paulo.

Brazilia este o tara care fierbe in favele (cartierile marginase) in care zilnic sunt omorati oameni in conflicte armate. Diverse institutii locale ameninta cu greve, insa insa Rousseff spune ce acestea nu vor fi lasate sa intrerupa turneul.

Mii de politisti si forte suplimentare vor fi permanent pe strazi pentru a asigura linistea.



Brazilia este "pregatita" pentru Cupa Mondiala