Cupa Mondiala 2014

Avion cu bani pentru ghanezi inaintea meciului decisiv cu SUA

Chiar si Gigi Becali ar fi invidios pe initiativa presedinteului Ghanei, John Dramani Mahama, care a decis sa trimita un avion cu bani gheata pentru a-i stimula pe jucatorii nationalei statului african inaintea confruntarii cu Portugalia.

Mahama a luat pozitie fata de nemultumirile jucatorilor ghanezi cu privire la primele pentru Cupa Mondiala si a trimis 3 milioane de dolari in bani gheata catre Brazilia.

Federatia de la Accra a solicitat FIFA sa plateasca in avans cei 8 milioane de dolari care revin pentru participarea in faza grupelor, bani care sa acopere nemultumirea fotbalistilor, insa FIFA inca nu a luat vreo decizie si analizeaza interogarea.

In mod normal FIFA plateste respectivii bani dupa incheierea competitiei, iar pentru a limpezi lucrurile si a aduce linistea in cadrul nationalei sale presedintele ghanez a decis sa rezolve cazul intr-un stil becalian.

“Nu spunem ca nu vom juca acest ultim meci din cauza banilor. Ne iubim natiunea si vom juca pentru Ghana”, a declarat mijlocasul Christian Atsu.

Cu toate acestea, selectionerul Kwesi Appiah a recunoscut ca a avut cateva nopti albe dupa ce jucatorii si ceilalti membri ai echipei au tinut un sfat pe chestiunea banilor in loc sa se antreneze marti.

Doar interventia telefonica a presedintelui Mahama a detensionat situatia si jucatorii ghanezi s-au antrenat normal in cursul zilei de miercuri.

“Acesti bani ar fi trebuit primiti inaintea competitiei, dar acum problema s-a rezolvat si ne putem concentra doar asupra jocului”, a spus Appiah.

Fiecare jucator ghanez urmeaza sa primeasca undeva intre 75.000 si 100.000 de dolari bani gheata pentru ca, asa cum spune Appiah, asa se efectueaza toate platile in Ghana, cu banii jos, la vedere.



Avion cu bani pentru ghanezi inaintea meciului decisiv cu SUA