Cupa Mondiala 2014

Avancronica Olanda-Argentina (LIVE, 23:00)

Olanda si Argentina se intalnesc, miercuri seara, in a doua semifinala la Cupa Mondiala, intr-un meci gazduit de arena Corinthians din Sao Paolo.

Olanda a ajuns in penultimul act dupa un sfert strans cu revelatia Costa Rica, echipa care a fost surprinsa de geniul lui Van Gaal. Selectionerul batavilor a schimbat portarul in minutul 120 si rezerva Tim Krul a calificat practic “Portocala Mecanica” in semifinale.

Echipa Olandei va fi si la partida cu Argentina lipsita de aportul puternicului mijlocas Nigel de Jong, iar un posibil inlocuitor este Leroy Fer. Pe lista incertilor se afla si Ron Vlaar din cauza unei probleme la genunchi, astfel ca Veltman este luat in calcul pentru titularizare.

Argentina vine dupa un sfert de finala cu Belgia in care a aratat ca o echipa unita si nu ca o formatie care se bazeaza exclusiv pe jocul lui Lionel Messi.

Angel Di Maria va fi marele absent din tabara lui Alejandro Sabella, acesta urmand a rata si urmatoarea partida, finala mare sau mica. Vestea buna pentru argentinieni este ca revine Sergio Aguero, jucator care s-a accidentat la ultima partida din grupa, cu Nigeria.

De asemenea revine si Marcos Rojo pe postul de fundas stanga dupa suspendarea din meciul cu Belgia, cand a fost inlocuit de Basanta.

Marele semn de intrebare al lui Sabella este in legatura cu inlocuitorul lui Di Maria, iar aici are de ales intre Lavezzi, Gago si Maxi Rodriguez.

Olanda nu a pierdut cu Argentina in ultimele patru meciuri, castigand doua si remizand in alte doua.

Chiar daca in defensiva nu stralucesc si mizeaza totul pe cartea atacului, argentinienii nu au primit niciun gol in cele doua meciuri din faza eliminatorie.

De cealalta parte, Olanda era pana la semifinala Germaniei cu Brazilia cea mai ofensiva echipa a turneului final, cu 12 reusite.

Echipe probabile

Olanda (3-5-2): Cillessen – de Vrij, Vlaar, Martins Indi – Kujt, Wijnaldum, Blind, De Guzman, Sneijder – van Persie, Robben

Argentina (4-3-3): Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – Biglia, Mascherano, M.Rodriguez – Messi, Aguero, Higuain



Avancronica Olanda-Argentina (LIVE, 23:00)